USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sağlık Bakanı Koca: Bu mesleğin ciddiyetle ele aldığımız sorunları var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bu mesleğin ve afiyet sisteminin, salgının ağırbaşlı zamanında ele katılması kabil olmayan, demincek ise salgınla savaş ciddiyetinde ele aldığımız sorunları var. Şiddet bunlardan biri." dedi.

Sağlık Bakanı Koca: Bu mesleğin ciddiyetle ele aldığımız sorunları var
11-03-2022 17:24
İstanbul

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) kabilinden Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Külliyesi'nde planlı 14 Mart Tıp Bayramı Programı'nda mütekellim Koca, 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle yarının hekimlerini yetiştiren bu zamanı kurumda kendileriyle buluşmaktan alım çalım duyduğunu söyledi.

Bakan Koca, istikbalin gözlerinden okunduğu gençlerin, doktor şekilde ermek neredeyse bu bina altında bulunduklarını, aldıkları tahsille memleketin ciharıyek yanına dağılacaklarını ve bu ermiş milletin rastgele ferdine afiyet hizmeti götüreceklerini anlattı.

Camia ve maşer şekilde zahmetli günlerden geçildiğini, 2 senedir toptan ortak müstevli maraz tecrübesi yaşandığını anımsatan Koca, nerede yaşarsa yaşa salgının rastgele ortak insanoğlunun iliklerine denli hissettiği ortak zılgıt bulunduğunu tabir etti. Bu tehdidi en baş döndürücü hissedenlerin, ölümü hücre alarak uğraş verici hekimler olduğuna dikkati çekici Koca, kaybettikleri afiyet mensuplarının hatırasının kalplerinde bulunduğunu ve onları nazikâne yad ettiğini belirtti.

"Devletimizin sizler düşüncesince en iyisini hazırlamaya çalıştığını ve bunun yaklaşan bulunduğunu bilin"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, doktor adaylarına ise şöyleki seslendi:

"Bize mevrut şahısların dertli, derdinin dermanını bizde arayan insanoğlu bulunduğunu aklınızdan çıkarmayın. Seçtiğiniz nadide meslek, size insanlığın ortaya koyduğu en erdemli değerlerin cibilliyet heykeli olma özelliği sunmaktadır. Bu gerçeklik iş vermeye, devrisi güneş aşılacak zorluklara bugün katlanmaya değer. Yarını öngörebildiğine inanan, gündüzünü ve gecesini yarınlarınıza adayan ortak ağabeyiniz şekilde şurası beyan etmek istiyorum: Tıp eğitimi tercihindeki en ıvır zıvır şek üstelik beni etraflıca üzmektedir. Bilin ki kıymetli yere düşürüldüğünde onun kıymeti düşmez. Elmas tozlandığında ışıltısından kaybetmez. Ve gene bilin ki kıymetli ve cevahir bedel ve kabiliyetinde olanlar, bu bedel ve yetenekte olmayanlarla değişilmez. Unutmayın ki devir zamane büyüklerimizle de yaşadığımız gibi, değişmeyen bulunan gır ortak sitem bulunan sözün üstündedir. Devletimizin sizler düşüncesince en iyisini hazırlamaya çalıştığını ve bunun yaklaşan bulunduğunu bilin."

Sağlıkta hüküm ve malpraktis davalarının suistimali konusu

Koca, "Bu mesleğin ve afiyet sisteminin, salgının ağırbaşlı devrinde ele katılması belkili olmayan, demin ise salgınla uğraş ciddiyetinde ele aldığımız sorunları var. Şiddet bunlardan biri." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve erdemli kaza mensuplarının katılımıyla geçmiş ortak bilgi şöleni gerçekleştirdiklerini aktaran Koca, bu sempozyumda hafriyat ve hukuklarının korunması dair ısrarlı ve kesme ortak alakanın bulunduğunu anlattı. "İtiraf edeyim ki camiamın mutsuzluğu ve yoğun kaygısı yaptığım konuşmayı teamüllerin dışına çıkardı." diyen Koca, şöyleki bitmeme etti:

"Adalet Bakanımızın ve erdemli yargının sizleri anladığını bilin. Yine bilin ki doğruluk anladığında hükmün beyanı yaklaşıyor demektir. Adalet Bakanımıza göreve gelişinden itibaren gösterdiği istikrar için, sizler namına ve siz değerli üyelerimizin nezdinde ortak el elan teşekkürname ediyorum. Dün, ekol hayatımızı baş döndürücü yakından ilişik malpraktis davalarının suistimali de gündemdeydi. Gelişmeleri özetleyen sistem Adalet Bakanımıza aittir: 'Hekimler de bire ortak hakimler derece korunacak.' Bunun ortak bükülme bulunduğunu söylüyorum ve bu iddiama huzur çıkma kimesne olamayacağını arttırma ediyorum."

"Hekimliğe tinsel sadakatimizin bitmeme etmesini baş döndürücü önemsiyorum"

Yarının hekimlerine de seslenen Koca, "Bir bap elan var. Hekimlerin ücretlerinin mesleklerine makul ve adaletli olması. Bu konuda, aranızda, problemi bugünkü derece canlı olamayacağını düşünüyorum. Ağabey ve ablalarınıza nazaran problemsiz ortak ekol hayatınıza başlayacaksınız." değerlendirmesini yaptı.

Sağlık Bakanı Koca, üç şeyi baş döndürücü önemsediğine dikkati çekerek "Hekimlik mesleğinin saygınlığının, hekimlerin elinden, erkincilik kaybıyla dokunca görmemesini baş döndürücü önemsiyorum. Hekimlik mesleğine tinsel sadakatimizin bitmeme etmesini baş döndürücü önemsiyorum. İstiyorum ki benim insanıma icra vekili bu tertemiz gözler apayrı ortak hedefe, apayrı ortak yere çevrilmesin. Bunlar düşüncesince elimden geleni yapıyorum ve hazırlamaya bitmeme edeceğim." niteleyerek konuştu.

Koca, meslektaşlarının ve doktor adaylarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

SBÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, üniversitenin bugüne kadarki emekleri ve hedeflerine bağlı konuştu.

Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Külliyesi'nin tarihçesini özetleyen videoteyp izletilen programda, tababet fakültesi öğrencileri de mülakat yaptı.

Etkinliğe, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa (İÜC) Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile kimi başhekimler de katıldı.

Programda, Rektör Erdöl kabilinden Sağlık Bakanı Koca'ya tabela sunma edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ