USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sağlık Bakanı Koca: Herkesin meydana getirilen işlemini eşya dibine kabul etmek istiyoruz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığının özel hastanelere yönelik düzenlemesine bağlı "Özel hastanelerin yaptığımız planlamayı muayenehane hekimliği üstünden delmelerine müsaade özgülemek istemiyoruz." dedi.

Sağlık Bakanı Koca: Herkesin meydana getirilen işlemini eşya dibine kabul etmek istiyoruz
08-11-2022 19:09
TBMM

Koca, Meclis'te matbuat mensuplarının, gündeme bağlı sorularını yanıtladı. Koca, Kovid-19 salgını sürecinde 2 bine gerileyici fenomen sayılarında sonuç 4 gündür bölümsel yanında artışın bahis konusu bulunduğunu söyledi.

Avrupa'da elan ilkin yaşanmış bulunan artışın yanında eksilme zamanına girdiğini gördüklerini anlatım fail Koca, "Aralık kocaoğlan düşüncesince bizde yanında yükseliş olabilir. Ama bundan sonra Kovid korkusuyla yaşamayalım. Kovid'le beraberce hayatı bundan sonra öğrendik, elbette bulaştığını biliyoruz. O sebeple gelecek yaşta bulunan riziko grubundaki yurttaşlarımızın kesinlikle hatırlatıcı dozlarını yaptırmalarını, ara ve hanuman aylarına tedarikli girmelerini istiyoruz. Özellikle riskli insanların dolgun yerlerde peçe takmalarını elhak daima öneriyoruz. Yani düşünce etmeyelim." dedi.

Kamuoyunda Kovid-19 aşısından kaynaklı ihtisas hastalığı dolayısıyla ölümlerin arttığı yönündeki iddiaların temelsiz bulunduğunu özetleyen Koca, "Yeni yanında rahatsızlık oluşturmayalım. Aşının yada geçirilen rahatsızlığın kardiyak yada ihtisas doğa sorunlarının artışına defa açtığına ilişikli elimizde yanında data yok. Bunun düşüncesince de yanında rahatsızlık oluşmamasına himmet edelim." ifadelerini kullandı.

"Herkes isteklendirme almış olacak"

Bakan Koca, ek ödemelere bağlı elan ilkin alkan düzelti ismi altında hesaplı emek özgülemek kapsamında yanında isteklendirme sürecinin başladığını hatırlattı.

Birinci derece keyif çalışanlarına da isteklendirme verilmesi doğrultusunda çalışmanın ise bitmeme ettiğini tamlayan Koca, "Bu emek özgülemek maliye ve bütçe stratejiden eski oldu, Sayıştay'dan da dün geçti. Zannediyorum beş altı çağ içinde yayımlanmış olur. Hem yanında numara derece çalışanlarımıza yönelik isteklendirme ödemeleri, bununla beraber eczacı arkadaşlarımızla ilişik hem ayak tabanı hem isteklendirme oranlarının değişmiş olduğu talimatname biraz çağ içinde yayımlanmış olur. Temel bilimlerde de üniversitelere benzeşim yanında düzenleme yapılacak. Bu çerçevede hacısı hocası isteklendirme almış olacak." dedi.

"Herkesin meydana getirilen işlemini eşya dibine kabul etmek istiyoruz"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, özel hastanelere yönelik talimatname değişikliğiyle muayenehane hekimlerinin özel hastanelerde cerrahi müdahale yapabilmesinin kısıtlandığı yönündeki iddialara da değindi.

Yönetmeliğin kimi kesimlerce kusur yönlendirildiğini ve kararında kusur yanında algının ortaya çıktığını aktaran Koca, Sağlık Bakanlığının muayenehanelere yönelik yanında talimatname yayımlamadığının altını çizerek şunları kaydetti:

"7 bin muayenehanemiz mevcut ve 7 bin muayenehaneye yönelik yanında talimatname yayımlamadık, anca yanında niyetimiz de yok. Bizim gördüğümüz, özel hastanelerin, başta şu süreçte planlamayı gedmek kabil muayenehaneciliği kullandığıdır. Son çağda keyif turizminin değişik artmasıyla beraberce her insanın meydana getirilen işlemini eşya dibine kabul etmek istiyoruz. O sebeple de amme karışma özel hastanelerde iş yapanların icra ettiği işlemi aşina olmak istiyoruz. hususi hastanelerin yaptığımız planlamayı muayenehane hekimliği üstünden delmelerine müsaade özgülemek istemiyoruz. Son çağda muayenehane hastaneleri oluşmaya başladı. Kimse bizar olmasın. Biz elden hastamızın ve iklim dışından mevrut hastanın eşya dibine alınmasını istiyoruz. hususi hastanelerde de meydana getirilen uygulamanın ne işe yaradığını ve kimin yaptığını aşina olmak istiyoruz."

Yönetmeliğin yanında gecede yapıldığı ve yanında günde uygulamaya konulduğu anlamında iddiaların bulunduğunu da özetleyen Bakan Koca, bunun akla yatkın olmadığını, yönetmelikle ilişik 3 ay sürenin tanındığını, bu sürenin ise hâlâ yanında ayını acemi doldurduğunu söyledi.

Bu süreçte vilayetler bazında rastgele yanında probleminin olmasının, kimi farklılıklar yapılabileceğinin altını çizen Koca, "Derdimiz, hastanın eşya dibine alınması, şirketler arası amme özel geçişlerin tehlikesiz kayda alınmasını sağlamak. hususi hastanelerin muayenehaneler üstünden planlamayı delmesine müsaade özgülemek istemiyoruz. Kamu ve üniversitelerinden toprak arsa özel hastanelerde iş karşılayıcı doktor arkadaşlarımız var. Bunun da kanuncu çerçevede kayda geçmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ