USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sağlık Bakanlığı ve ilişkin kuruluşlarına tabip, diş hekimi ve eczacı atanacak

Sağlık Bakanlığı ve ilişkin kuruluşları ile gayrı amme kasıntı ve müesseselerinin gereksinimleri için, bilirkişi tabip, tabip, bilirkişi diş tabibi, diş hekimi ve eczacı kadrolarına geçmiş kere yahut baştan yapılacak atama başvuruları 12-16 Kasım'da alınacak.

Sağlık Bakanlığı ve ilişkin kuruluşlarına tabip, diş hekimi ve eczacı atanacak
11-11-2021 07:35
11-11-2021 07:35
Ankara

Sağlık Bakanlığının "2021 Yılı 3. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası İlanı" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'nun ilişik maddesi ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre, Sağlık Bakanlığı ve ilişkin kuruluşları ile öbür amme kasıntı ve müesseselerinin gereksinimleri için, tıpta eksperlik mevzuatına mucibince bilirkişi olanlar ile bilirkişi tabip, tabip, bilirkişi diş tabibi, diş doktoru ve eczacı kadrolarına geçmiş el yahut baştan yapılacak atama-yerleştirme iş ve işlemleri, duyuru edilen takvim çerçevesinde noterlik kabilinden elektronik beyin süresince kurayla gerçekleştirilecek.

Kurada eczacı unvanlı adaylar düşüncesince dü ayrı anlatış yapılacak, öbür şöhret ve branşlar düşüncesince hoppadak ikinci anlatış işlemi uygulanacak.

Birinci yerleştirmede Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu düşüncesince ecnebi anahtar yeterliliğine eş ve doktora programlarından yetkilendirilmiş reşit eczacı unvanlı personel alımı yapılacak.

İkinci yerleştirmede ise Sağlık Bakanlığı ve ilişkin şirketler ile öbür amme kasıntı ve kuruluşları düşüncesince eczacı, bilirkişi diş tabibi, diş tabibi, doktor ve bilirkişi doktor unvanında personel alımı gerçekleştirilecek.

Başvurular, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün "https://yhgm.saglik.gov.tr" umumi ağ sitesinde arazi meydan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden, e-Devlet Kapısı etiket gerçekleme sistemiyle girilerek ad çekme takviminde tamlanan sürelerde yapılacak.

Kura noktayı ve saati ayrımsız umumi ağ adresinden duyuru edilecek. Adaylar, ad çekme takviminde tamlanan tarihler ortada PBS üstünden müracaat formunu elektronik ortamda dolduracak, tercihlerini kaydedip kesinleştirecek. Kesinleştirme işleminden sonraları müracaat detayları ve tercihlerde başkalık yapılamayacak. Kesinleştirilmeyen müracaatlar ise dikkate alınmayacak. Kesinleştirilen müracaat formu fiziksel döküman adına başkaca gönderilmeyecek.

2527 önemli Kanun kapsamındaki Türk aristokrat yabancıların, resmi kurumlardan tahsil edilen Türk aristokrat olduklarına değgin belgeyi müracaat sistemi üstünden elektronik ortamda kaydetmeleri gerekecek.

Eczacı dışındaki öbür şöhret ve branşa eş adaylar, hoppadak ikinci anlatış düşüncesince yeğleme yapabilecek ve en çok 10 tercihte bulunabilecek. Genel kurayla alışılmak istediğini tamlayan adaylar, tercihlerinin gelmemesi biçiminde yersiz artan münhallere umumi kurayla yerleştirilecek.

Kura müracaatında bulunup başvurusunu bozma yol açmak isteyenler, 17 Kasım'dan 30 Kasım vakit 18.00'e denli PBS üstünden elektronik ortamda bunu yapabilecek. Bu kişiler, bu kuraya baştan müracaatta bulunamayacak.

İnceleme sonucunda akıllıca görülmeyen başvurular, ret gerekçeleriyle, ihbariye hesabına devrolmak kıl payı PBS üstünden duyuru edilecek. Elektronik ortamda itirazlar alınacak ve neticeler PBS üstünden açıklanacak.

Devlet memurluğundan çekilen ve rahat sayılanların baştan atanmasında 657 önemli Devlet Memurları Kanunu'nun 97. maddesindeki süreler dikkate alınacak. Ancak bu vaziyette bulunanlardan, kuranın akıbet müracaat zamanı bakımından bariyer hallerinin bitimine ortak ay kalanların müracaatları benimseme edilecek.

Sağlık Bakanlığı ve ilişkin kuruluşları kadrolarına yerleşen adayların atama tebligatında, adayın müracaatta belirttiği bulunak esasi alınacak. Kura kararı rastgele ortak kol yahut konuma yerleşenler, bunun ilanından itibaren ortak sene süreyle yeni baştan kuraya başvuramayacak.

İlan metninde tamlanan şartlara namünasip adayların başvuruları benimseme edilmeyecek. Başvuruları yanlışlıkla benimseme edilip kurayla yerleştirilmiş olanların atamaları yapılmayacak, mamul olsa bile bozma edilecek. Belgeleri fire bulunan yahut kavisli müracaatta mevcut adayların da müracaatları asılsız sayılacak.

Kura ondan sonra kadrolara yerleşen adaylar, haklarında yapılacak belgelik araştırması sonuçlandıktan sonraları atanacak. Arşiv araştırması aksi sonuçlananların ataması yapılmayacak, mamul olsa bile bozma edilecek.

5335 önemli Kanun kapsamında, mütekait bulunan doktor ve bilirkişi tabipler, Sağlık Bakanlığı ve ilişkin yapı kadrolarını yeğleme ederek başvurabilecek. Ancak ayrımsız anayasa gereği mütekait doktor ve bilirkişi tabiplerin, Sağlık Bakanlığı tesisleri dışındaki kurumlara yerleşseler bile atamaları gerçekleştirilmeyecek.

Atama kurası takvimi

İlanda arazi meydan "2021 Yılı 3. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası Takvimi"ne göre, PBS üstünden başvurular, yarından itibaren 16 Kasım Salı vakit 18.00'e denli yapılacak.

Başvuru kıymetlendirme neticeleri 24 Kasım Çarşamba haset PBS üstünden duyuru edilecek. İnceleme sonrası başvuruları reddedilenlerin itirazları, 25 Kasım Perşembe vakit 18.00'e denli gene bu manzume üstünden alınacak. İtiraz neticeleri 1 Aralık Çarşamba PBS üstünden açıklanacak.

Kura çekimi 2 Aralık Perşembe haset yapılacak, noktayı ve saati "https://yhgm.saglik.gov.tr" umumi ağ adresinden duyuru edilecek. Atamaya esasi evrak, 17 Aralık Cuma vakit 18.00'e denli alınacak.

Kamu kasıntı ile kurumlarında kontratlı olanlar ve hususi afiyet tesislerinde çalışanlar, kurumlarıyla ilişiklerinin kesildiğine değgin belgeyi, atamaları yapıldıktan sonraları göreve başlayacakları afiyet tesisine gerçekleme edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ