USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Savaştan kaçan Ukraynalı gebe kadın, Türkiye'de mevlit yaptı

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısında bombaların Kiev'e düşmeye başlamasıyla Türk yurttaşı eşiyle yola çıkan aylı kadın, güven içinde eriştiği Aydın'da bebeğini kucağına almanın ekşimtırak sevincini yaşıyor.

Savaştan kaçan Ukraynalı gebe kadın, Türkiye'de mevlit yaptı
04-03-2022 13:30
Aydın

Finans uzmanı benzeri 32 yaşındaki Oğuz Kara ile Kiev civarlarındaki Vışhorod kentinde canlı 36 yaşındaki Yevheniia Kara'nın hamileliğinin 40 haftaya ulaşmasıyla icra ettiği topu topu mevlit planları, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla değişti.

Kiev'in bombalanmaya başlamasıyla bebekleri düşüncesince endişelenen çift, otomobillerine binerek Türkiye'ye akıllıca yola çıktı.

Bombalara erek olma korkusuyla 2 bin 400 kilometrelik yağız yolu yolculuğuna süregelen çift, Moldova'ya geçmeyi başardı.

Romanya ve Bulgaristan üstünden 3 günce müşterek yolculukla 27 Şubat'ta Aydın'ın Efeler ilçesindeki akrabalarının yanına vasıl çift, devrisi çağ mevlit düşüncesince hazırlıklara başladı.

1 Mart'ta hususi müşterek hastanede Doç. Dr. Tolga Atakul çeşidinden doğumu başarıyla meydana gelen Yevheniia Kara, Mira ismini verdikleri kız bebeğini sağ esen kucağına aldı.

"Hayal mi ediyorum diyerek düşündüm"

Yevheniia Kara, AA muhabirine, saldırının başladığı 24 Şubat'ta hekim kontrolüne görmek neredeyse hazırlandığını, bebeği düşüncesince mevlit zamanı belirleneceği düşüncesince coşku yaşadığını söyledi.

Evdeyken patlama sesi duyduğunu fakat bunun bomba olduğuna tek olasılık vermediğini, patlamaların bitmeme etmesiyle pencereye koştuğunu özetleyen Kara, şahısların ellerinde bavullarla koşmaya başladığını görür görmez içtimai medyadan bilim almaya çalıştığını dile getirdi.

"İlk özellikle ne işe yaradığını anlamadım, 'Bunları manzara mi ediyorum?' diyerek düşündüm. Sosyal medyada görür görmez yaşadıklarımın asıl bulunduğunu anladım." diyen Kara, savaşın başladığını görür görmez çabuk müşterek kararla Türkiye'ye akıllıca yola çıktıklarını anlattı.

"Bu bebek bizlere kısmet getirdi"

Zorlu müşterek yolculuğun peşi sıra eşinin Aydın'daki akrabalarının yanına vardıklarında şen müşterek soluk aldıklarını aktaran Kara, çocuğunu dünyaya getirdikten sonradan bahtiyar haberi aksettirmek düşüncesince büyükannesini aradığında sığınakta bulunduğunu öğrendiğini anlatım etti.

Kara, şöyleki konuştu:

"Bu bebek bizlere müşterek kısmet getirdi, yüklü olmasaydım olasılık kılıç Ukrayna'da sığınakta olacaktık. Şu anda o derece mutluyum ki. Sevdiklerimizin ve tanıdıklarımızın yardımıyla... Hepsine baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Türkiye'ye gelmiş olarak bizim ve çocuğumuz düşüncesince en akıllıca sonucu vermiş olduğumu anladım. Çocuğumu kucağıma alarak bu kararın akıllıca bulunduğunu biliyorum."

"Kimse hakeza olacağını kestirim etmiyordu"

Savaşın müşterek an geçmiş bitmesini ve ülkesine dönmeyi arzuladığını aktaran Kara, evden apar topar çıktıklarını, yanlarına çabucak dü tişört ve dü pantolon alabildiklerini söyledi.

21. yüzyılda hakeza müşterek vakayla karşılaşabileceğini aklının ucundan güçlü geçirmediğini dile getiren Kara, şöyleki bitmeme etti:

"İlk çağ doğrusu anlayamadım, 'Nasıl bu durumdayız?' diyerek anlamlandıramadım. Kimse hakeza olacağını kestirim etmiyordu. Konuştuğum insanoğlu marketlerde yiyeceğin azaldığını, eczanelerde ilaçların tükendiğini söylüyor. Bir an geçmiş bu savaşın sonlanmasını, şahısların emektar geçinme dönmesini istiyorum.

4 bomba atıldıktan sonradan Türkiye'ye geldik. Şu an güçlü müşterek bap hızlıca çarpsa irkiliyorum. İnsanlar müşterek haftadır bombalarla yaşıyor. Sinyal geliyor arazi dibine iniyorlar, çevir sesi geliyor alışılagelen yaşama dönüyorlar. Bir ahir sinyalin ne devir geleceği bilinmiyor. En kötüsü bunun ne derece süreceğini kimesne bilmiyor, bu da en iri maneviyat bozukluğu."

Uzun müşterek yolculuk

Oğuz Kara ise bombalamanın başladığı sabahleyin 6 yöresinde yola çıktıklarını, sınıra ulaşana derece iri sıkıntı yaşadıklarını, etraflıca anahtar kuyrukları zımnında bazısı alanlarda 2 kilometrelik mesafeyi 75 dakikada alabildiklerini anlattı.

Moldova ve Romanya geçişlerinde hudut kapılarında da etraflıca müddet beklediklerini, Moldova'da müşterek otelde, Bulgaristan'da ise tanıdıklarında konakladıklarını aktaran Kara, Türkiye sınırından geçtikten sonradan mücadelesi arka bırakmanın rahatlığını yaşadıklarını aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ