USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

'Sen de bir fidan dik' projesi ile okullara kitabevi ve hususi alanlar kazandırdı

Siirtli güre Muhammed Yusuf Özüş, başlatmış olduğu "Sen de bir fidan dik" projesiyle hayırseverlerden almış olduğu destekle okullara 9 kitabevi ile uğraşı ve zeka oyunları sınıfı kazandırdı.

'Sen de bir fidan dik' projesi ile okullara kitabevi ve hususi alanlar kazandırdı
20-02-2022 12:50
Siirt

Siirtli güre Muhammed Yusuf Özüş, il merkezinden 1,5 vakit uzaklıktaki Durankaya köyü Sevindik mezrasında ücretli muallimlik icra ettiği devirde önce maaşıyla ayakkabısı yırtılan öğrencisine acemi bir pabuç aldı.

Daha sonraları öğrencilerine korumak düşüncesince seferber bulunan Özüş, toplumsal medyada da çağırma cihazı yaparak Türkiye'nin ciharıyek yanından kampanyaya dayanak noktası verici hayırseverlerin yardımı ile öğrencilerin yaşamına dokundu.

Hayırseverlerin yardımı ile bugüne denli baş döndürücü sayıda öğrencinin pabuç ve giysi ihtiyacını karşılayan Özüş, kimi karye ve Siirt merkezdeki gerekseme sahibi okullarda hazne şekilde makbul alanları dönüştürerek baştan kullanıma açtı.

Desteklerle okullara 9 kütüphane, bir uğraşı sınıfı bir de zeka oyunları sınıfı kazandıran Özüş'ün emekleri öğrencilerin yüzünü güldürdü.

"Çocuklarımızı bahtiyar ika namına muhtelif ameliyat yürütüyoruz"

Özüş, AA muhabirine, Şirvan kazasının ücra köylerinde tahminî 10 sene ücretli muallimlik yaptığını söyledi.

Bu süreçte öğrencileri düşüncesince elinden mevrut gayreti gösterdiğini özetleyen Özüş, 2016 senesinde fariza icra ettiği Sevindik İlkokulunda bir öğrencinin parçalanmış ayakkabısından etkilenerek çıkmış bulunduğu esenlik önünde Türkiye'nin nice durumunda binlerce öğrencinin yaşamına dokunduklarını aktardı.

İlk maaşıyla pabuç armağan etmiş bulunduğu öğrencisinin mutluluğuyla duyarlı anlamış olur yaşadığını dile getiren Özüş, "Çocuklar birer fidan. Bu fidanların kalplerine talih fidanları dikilirse doğacak baş döndürücü şimdi elleme olacak niteleyerek düşündüm." dedi.

Daha baş döndürücü gerekseme sahibi öğrenciye erişmek düşüncesince yola koyulduklarını özetleyen Özüş, çevresindeki şahısların de yardımı ile binlerce öğrenciye pabuç alınmasını sağladıklarını dile getirdi.

"Sen de bir fidan dik" adıyla yaşama geçirdikleri projeyi rastgele sabık güneş geliştirdiklerini vurgulayan Özüş, konuştu:

"Eğitim ve öğretime dayanak noktası hasretmek ve evlatları bahtiyar ika namına Siirt genelinde dört dörtlük kuvvetli 9 kütüphane, bir uğraşı ve bir de zeka oyunları sınıfı kurduk. Gönüllü şekilde bir araya geldik. Bilime, yetişek ve öğretime dayanak noktası vermek, çocuklarımızı bahtiyar ika namına muhtelif ameliyat yürütüyoruz."

Kütüphane, uğraşı ve zeka oyunları sınıflarına mülaki öğrencilerin okumaya şimdi baş döndürücü ehemmiyet verdiğini ve muhtelif etkinlikler yaptığını tamlayan Özüş, öğrencileri gelecekte baş döndürücü elleme yerlerde görmeyi hayalet ettiklerini aktardı.

Şu anda İstanbul Üniversitesinde ekol evveliyat öğretmenliği bölümünde okuduğunu kaydeden Özüş, okulunu bitirdikten sonraları gine öğrencilerle sınıfta bütünleşeceği haset iple çektiğini kaydetti.

"Eğitim bir seferberlik işidir"

İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip de şehirde eğitimin şimdi elleme bölgelere gelmesi düşüncesince el birliğiyle çalıştıklarını söyledi.

"Kütüphanesiz Okul Kalmasın" projesi kapsamında kentteki rastgele okulun kütüphaneye kavuştuğunu özetleyen Edip, Özüş'ün öncülüğünde hesaplı "Sen de bir fidan dik" projesiyle nice öğrenciye ulaşıldığını anlattı.

"Eğitim bir seferberlik işidir. Bu projedeki arkadaşlarımızın ağız ağıza yetişek gayeli icra ettikleri icraat ince önemli. İlimizde şu anne denli kütüphane, zeka oyunları ve uğraşı sınıfı şekilde 11 düzlük oluşturdular." diyen Edip, bunun yanı sıra gerekseme sahibi öğrencilere kırtasiye materyali ve giysi desteği sağladıklarını bildirdi.

Sivil maşer kuruluşları ve iyilikçi iş insanlarının öğrenime ulama sunmasını beklediklerini tabir fail Edip, "Devletimiz etraflı eksiklikleri gidermeye çalışıyor ancak yetişek baş döndürücü degaje bir düzlük bulunduğu düşüncesince derneklerden, çırçıplak maşer kuruluşlarından da dayanak noktası alıyoruz. Destek verici her insana teşekkürname ediyoruz." biçiminde konuştu.

Öğrenciler mutlu

Zeka oyunları sınıfı kazandırılan Kazım Karabekir Ortaokulu öğrencilerinden Elif Aslancı hakeza bir sınıfa kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

"Çok gır gır bir sınıf, sonsuz zeka derslerinde gelip düzen oynuyoruz. İnşallah başka okullarda da hakeza sınıflar yapılır." ifadelerini kullanan Aslancı, emeği sabık her insana teşekkürname etti.

Dilan Üzüm da zeka oyunlarıyla ait derslerde kağıt ve kalemle ibret işlediklerine değinerek, "Bu sınıfın açılmasıyla derslerimiz baş döndürücü şimdi dişi ve gır gır geçiyor." dedi.

Hamza Dündar da sınıfta muhtelif zeka oyunlarının arazi aldığını ve rastgele sabık güneş acemi oyunlarla tanıştıklarını dile getirerek, derslerin şimdi dörtköşe geçtiğini anlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ