USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Serebral Palsi hastası öğretmen 'minik yürekler' düşüncesince engel tanımıyor

Doğuştan yakalandığı Serebral Palsi hastalığının getirmiş olduğu topu topu zorluklara karşın azmiyle 12 senedir ücretli anasınıfı öğretmenliği eden Yeşim Alanoğlu, haftanın 5 haset 60 kilometre defa kıvrım ederek eriştiği karye mektebinde iri ortak cansiparane çalışıyo

Serebral Palsi hastası öğretmen 'minik yürekler' düşüncesince engel tanımıyor
03-12-2021 13:07
Elazığ

Hastalığı zımnında ayakta durmakta ve yürümekte engel çekici ve yaşamını pençesine düşmüş olduğu hastalıkla savaş ile geçiren Yeşim Alanoğlu, ilkokuldan itibaren nazarıitibar duyduğu öğretmenlik mesleğini yapmanın hayaliyle yaşama disiplin sıkıya sarıldı.

Öğretmenlik hayaliyle engelli olmanın getirmiş olduğu zorluklara döş geren Alanoğlu, azmiyle Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi bebek gelişimi programından izinli olduktan sonraları 12 senedir ücretli anasınıfı öğretmenliği yapıyor.

Son 2 senedir Kovancılar ilçesine ilişkin Muratbağı Köyü İlköğretim Okulu'nda fariza işleyen Alanoğlu, haftanın 5 haset şehir merkezinden 60 kilometre sefer büküm ederek eriştiği mektebinde küçük öğrencilerine gururla terbiye veriyor.

Öğrencilerini en elleme halde beslemek düşüncesince mesleğini şişman birlikte fedakârlık ve fedakarlıkla işleyen Alanoğlu, mektepli ve velilerin sevgisini kazanıyor.

Kendini henüz da üretmek düşüncesince doğruluk ve içtimai hizmetler bölümlerinden de izinli olan, tahminî 15 şehadetname programını bütünler Alanlı, lisans programını bütünlemek düşüncesince darülfünun eğitimine bitmeme ediyor.

Alanoğlu, AA muhabirine, hastalığından çevre yaşamının şişman birlikte bölümünün ameliyatlar ve hastalıkla mücadeleyle geçtiğini belirtti.

Okulu baş döndürücü sevdiğini ve çocukluktan itibaren öğretmen olmanın hayaliyle yaşama daima disiplin sıkıya sarıldığını kaydeden Alanoğlu, şu halde bitmeme etti:

"Çocukluğumda eğitimimi aklık alamadım. Sağlık problemimden çevre darülfünun sınavına tek devir istediğim kabilinden hazırlanamadım. Sonra kendimi toparladım ve okumaya karar
verdim. İlk evrede önlisans bebek gelişimi programından izinli oldum. Öğretmenlik mesleğine başladıktan sonraları kendimi üretmek gayeli beş altı üniversiteye bitmeme ettim. Bunlar içtimai hizmetler, adalet, diyetisyenlik ve yine bebek gelişimi lisansa bitmeme ediyorum. Çocuk gelişimi ve başka programlar hesabına sertifikalarım var. Halen bu cins içtimai programlara kendimi üretmek gayeli katılıyorum."

Alanoğlu, hastalığını tek devir düşüncesince namına engel şekilde görmediğini, daima başarmaya ve kendini geliştirmeye odaklandığını dile getirdi.

Tüm fiziki engelliler düşüncesince azmettikten sonraları birlikte şeyler başarmanın olanaksız olmadığını, mücadelenin katiyen bırakılmaması icap ettiğini vurgulayan Alanoğlu, şu halde bitmeme etti:

"Okula kullanmak düşüncesince 60 kilometre sefer vürut gidişat yapıyorum. Bu benim düşüncesince yayıncı ki baş döndürücü zor. Kendi aracımla gelip gidiyorum, ayakta durmakta ve yürümekte zorlandığımdan dolayı. Öğrencilerimle baş döndürücü güçlü birlikte bağım var. Bu sebeple zorlukları düşünmüyorum. Çok anlayışlılar, onlar bana özveren davranıyorlar ego de onlara huzur özveriliyim, bu halde baş döndürücü dobra meslek yaşamımız bitmeme ediyor."

"Çocuklarla oldukça dobra ilgileniyor"

Veli Birgül Ataş da Yeşim öğretmenin 2 çocuğuna meslek önceleri terbiye verdiğini, öğrencilerini şişman birlikte fedakarlıkla eğittiğini kaydetti.

Çocuklarla baş döndürücü birlikte tomar ilgilendiğini, bu yüzden veliler şekilde kendisini damıtma ettiklerini özetleyen Ataş, "Çocuklarla oldukça dobra ilgileniyor. Çocuklar oldukça elleme yetişiyor. Öğretmenleri elleme bulunan rastgele şeyi küçüklere öğretiyor. Hep burada kalmasını, çocuklarımızla henüz birlikte tomar ilgilenmesini dilek ediyoruz." dedi.

Veli Zülküf Baysal ise Yeşim öğretmeni engelli şekilde görmediklerini, zira metin birlikte insanoğlunun caba başaramadığı işleri muvaffak olmak aracılığıyla kişilere dayanıklı bulunduğunu aktardı.

Baysal, "Hocamızdan baş döndürücü memnunuz, çocuklarla baş döndürücü elleme ilgileniyor. 2 senedir köyümüze gelip gidiyor. Öğrencilerine baş döndürücü elleme bakıyor." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ