USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

'Sevgi Makası' projesiyle engellilere parasız güzellik salonu hizmeti veriliyor

Sakarya'da 4 güzellik salonu işletmesi çeşidinden parasız meydana getirilen yülüme ve ferdî ihtimam uygulamasından engellilerin birlikte gerekseme malikleri de yararlanabiliyor.

'Sevgi Makası' projesiyle engellilere parasız güzellik salonu hizmeti veriliyor
12-06-2022 12:02
Sakarya

Sakarya'da yaşama geçirilen "Sevgi Makası" projesiyle özürlü bireylerin saç tıraşı ve bakımları parasız gerçekleştiriliyor.

Sakarya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Sakarya Engelliler ve Yardımlaşma Derneği (SAKENDER) iş birliğiyle engellilerin sosyal yaşama katılmalarını gelmek ve onlara arkalamak gibi "Sevgi Makası" projesi hazırlandı.

Projeye engelleme bulunan 4 kuaför, dükkanlarını gelişigüzel ayın makul haset özürlü kişilere ayırıyor. Gün süresince buraya mevrut engelliler, saç tıraşı ve şahsi bakımlarını parasız yaptırıyor.

Uygulamadan topluluk kanalıyla belirleme edilen gerekseme malikleri de faydalanabiliyor.

"Tüm kuaförlerin dayanaklık etmek vermesini istiyoruz"

Odanın pedagoji bilimi müdürü Semih Ertürk, AA muhabirine, her insanın özürlü talibi olduğunu, bu şiarla gelişigüzel ayın müşterek gününü onlara ayırdıklarını söyledi.

Tüm engellilerin bakımlarını parasız karşıladıklarını özetleyen Ertürk, "Yetersiz kaldığımızda başka erkek berberi arkadaşlarımız bizlere dayanaklık etmek veriyor. Aynı sürede topluluk şekilde iletişime güzeşte ve bizlere araştırma görevlisi bulunan SAKENDER'e teşekkürname ederim. Derneğin merakı sebebiyle bu etkinliğimiz 'Sevgi Makası' durumuna dönüştü." dedi.

Onların gözlerindeki mutluluğunun lukları bulunduğunu dile getiren Ertürk, "Kazanacağımız ücretten elan aşırı onların sevgisi bizim düşüncesince elan önemli. Bundan çevre SAKENDER topluluk başkanına ve bizlere bu mevzuda araştırma görevlisi bulunan Sakarya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haluk Hacıoğlu'na teşekkürname ederim. Bunun Türkiye çapında yayılmasını ve eksiksiz güzellik salonu ve berberlerin 'Sevgi Makası' projemize el atmasını, dayanaklık etmek vermesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ertürk, ailelerin de bu mevzuda aşırı bahtiyar bulunduğunu belirterek, "Özellikle gerekseme sahiplerine dayanaklık etmek veriyoruz. gereksinim sahibi aileler çekiniyor, evlatlarını kuaföre götürmekte iş yaşıyorlar, tığ bunların hepsini projeyle aşıyoruz. Kendilerinin mutluluğunu gözlerinden okuyoruz. Çocukları burada dobra işlev alıyor. Sadece müşterek saçı boğazlamak değil, bire müşterek sürede onlarla o yaşantıyı pazarlık etmek yerine bu mutluluğu tığ de yaşıyoruz." niteleyerek konuştu.

"Amacımız, engellilerimizi sosyal yaşama katabilmek"

SAKENDER Başkanı Aslı Çam da topluluk şekilde engellilere müteveccih ayrışık planlar yaptıklarını, bunlardan birinin de "Sevgi Makası" bulunduğunu söyledi.

Odanın desteği ile iane karşılayıcı güzellik salonu sayısının gelişigüzel güzeşte devir arttığını bildiren Çam, şunları kaydetti:

"Birçok dayanaklık etmek bulunan ve edinmek talip güzellik salonu ve erkek berberi arkadaşımız var. Bu manada emeği güzeşte her insana teşekkürname ederim. 'Sevgi Makası' bizim düşüncesince hususi proje. Kuaförler ve berberlerimiz engellilerimize ağabey-abla şefkatiyle yaklaşıyor. Maddi yarar elde etmeden, tek halde bizi geriye çevirmeden araştırma görevlisi oluyorlar. Hatta elan aşırı onlar talepte bulunuyor. Amacımız, engellilerimizi kâffesi platformlarda sosyal yaşama katabilmek. Bunu da başarabiliyoruz, aileler bu manada aşırı mutlular."

Kadın kuaförü Ertan Kılıç ise engellilerin saç kesimlerini ve şahsi bakımlarını yaptıklarını belirterek, "Keşke elan müşterek tomar yapabilsek. Mümkün olduğunca onlarla zaman geçiriyoruz, lakırtı ediyoruz, bahtiyar oluyoruz. Bütün güzellik salonu arkadaşlarımı da hakeza müşterek infaz hazırlamaya çağırma ediyorum." dedi.

Emeği geçenlere teşekkürname fail özürlü anası Hatice Kabasakaloğlu da projeden aşırı kıvançlı olduklarını, evlatları sevinince kendilerinin de bahtiyar bulunduğunu dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ