USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sevgiden yoksun büyüyen ergenler akranlarına göre daha isyankâr davranışlar sergiler

Fiziksel, içtimai ve ruhsal değişimlerin koyu olduğu, bebek ve ebeveynlerin en güçlü dönemlerinden bir tanesi bulunan yeni yetmelik zamanında ebeveyn desteğinin önemine aksan eden Öğr. Gör. Zeynep Deniz Seven, “Dikkat tefriş etmek düşüncesince eğlencesiz ve isyankâr davranışl

Sevgiden yoksun büyüyen ergenler akranlarına göre daha isyankâr davranışlar sergiler
07-02-2022 14:21

Çocukluk ile deneyimsizlik yaşları arasındaki intikal devri şekilde bildik büluğ çağı çağı devrinde bireyde nice değiş meydana gelmektedir. Gerek fiziksel, gerekse davranışsal şekilde beliren bu değişimler kişiyi olgunluk zamanına hazırlamaktadır. Bu intikal devri hem fasile düşüncesince aynı zamanda dallar düşüncesince sıkıntılı geçebilir. Özellikle bireylerin yetişkinliğe aşama attığı bu zamanda fasile kabilinden yârenlik mahrumiyeti yaşaması negatif etkisinde bırakır oluşturabilir.

Dikkat döşemek düşüncesince ahenksiz ve isyankâr davranışlar sergileyen evlatların enformasyon kurmakta zorlandığını tamlayan İstanbul Esenyurt Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Zeynep Deniz Seven, “Aileleri kabilinden güzel ortak manken oluşturulan, şartsız yârenlik boyunca büyüyen bebek ise aileleriyle daha güzel anlaşabilmekte ve toplumsal uyum, kalburüstü etiket tekvin ve önsezi kontrolünde daha kalburüstü olurlar” dedi.

“Ergenlik devrinde fert kendini keşfeder”

Ergenlik ile baş başa ortak nevi his yolculuğuna çıkıldığını, ferdin bu zamanda kendini tanıma, gereksinimlerini ayırt ika ve değişime fut uydurabilme fırsatı bulduğunu dile getiren Öğr. Gör. Zeynep Deniz Seven, “Ergenlik devri acele anatomik, fizyolojik ve ruh bilimsel değişimlere sahip, çocuklukla yetişkinlik ortada arazi meydan kendine başmaklık hasiyet ve sorunları bulunan ortak dönem. Kişi bundan sonra çocukluktan çıkıp aşama etap yetişkinliğe aşama atmakta ve bedeninde oluşan bu acele değişimleri anlamlandıramadığı düşüncesince yada anlamlandırmaya çalışmış olduğu düşüncesince nice mevzuda korku yaşamakta” dedi.

“Vücut gücünü büyümeye harcar”

Fiziksel şekilde acele büyümenin görüldüğü bu dönemde, bedenin gücünü büyümeye harcadığını dile getiren Zeynep Deniz Seven, “Ergenlik çağındaki çocukta sakinlik ve cereyan etmeye gönülsüzlük olabilir. Oyun rollendirirken yada çalışırken daha tez yorulabilir. Bu iğbirar ibret başarısı üstünde negatif hasiyet oluşturabilir ve ferdin bilimsel nitelikli kaygılarını arttırabilir. Vücudunda fiziki şekilde oluşan değişim, organlardaki acele nema ve orantısızlık ergende beden görünümünde negatif gurur algısına sefer açabilir. Vücudunu hıfız girişimleri, utangaçlık ve çekingenlik yaşanır. Bedence acele değiş zarfında bulunan çocuğun eşeysel dirim bilimsel olgunlaşmada ortaya çıkan acemi vaziyetlere istinas sürecinde yaşananlar korku donör olabilir” sanarak konuştu.

“Yalnız kalmış şekilde vücutlarında olup biteni anlamaya çalışırlar”

Bireyin bu zamanda yaşamış olduğu hararetli değiş karşısında duygularında kesafet ve curcuna oluşabileceğini aktaran Seven, “Çocuklar çıkarlarını tez heyecanlanma, çelişkili hissiyat içerisinde olma, otoriteye huzur olma, korku, kaygı, koyu yârenlik durumu, arada ortak kendini arlı şekilde düşünürken bezgi de acar şekilde tefekkür kabilinden nice alengir halde bulabilir. Bazen de kendisi caba ne hissiyat içerisinde bulunduğunu karıştırabilir. Duygularını komuta etmek düşüncesince daha çeşitli, elastik ve karmakarışık stratejiler kullanabilir. Kendini gevşetmek düşüncesince münhasıran başına konuşabilir, ayrı ayrı hissî tepkilerin neticelerini değerlendirir. Özellikle büluğ çağı çağı çağına giren kızlar, duygularını daha aşkın paylaşıp arkadaşlarından dayanak noktası alırlar. Olumsuz ve stresli durumlarla başa genişlemek düşüncesince müziği, televizyonu, elektronik beyin oyunlarını ve toplumsal medyayı kullanırlar. Zaman devir bekâr kalıp, vücutlarında bulunan bitenlerin ortak muhasebesini gerçekleştirmek ve bu acemi duygularına bağlanmak istemektedirler” biçiminde konuştu.

“Evdeki yasaklar, engellemeler gençleri öfkelendirir”

Ergenliğe giren bireylerin istiklal gereksinimlerinin gayrı velayet figürleri ve ailesi ile daha aşkın külfet yaşamasına etmen olabileceğini ve bunun da onlardaki yalnızlık, gazap ve görüntü kırıklığını arttıracağını kail Seven, “Anne- babası ile bulunan ilişkisinde istiklal isteklerinin engellenmesi, baskıcı- otoriteli davranılması, evindeki yasaklar, engellemeler gençleri öfkelendirir. hiddet duygusuna saldırganca davranışlar tayin tepkisi haremlik edebilir. Anne - babası tarafında kısıtlayıcı ortak biçimde yetiştirilmiş çocuklarda çekingenlik ve utangaçlık sürekli ortak hasiyet şekilde ergenlikte de bitmeme eder” dedi.

“Anne ve ata çocuğun kendisini özdeşleştireceği en ehemmiyetli modelleri oluşturur”

Ergenlik çağındaki çocuğun isyankâr eda alışının indinde ana ve babasının desteğine ihtiyaç duyduğunu aktaran Seven, “Bu ikiz kutupluluk, insanın iç çatışmasını arttıran ortak nedendir. Ergenlik devri bebek ile büyük değerlerinin farklılaştığı ortak çevrim olmakla birlikte, anne-baba, ferdin namına özdeşleştireceği en ehemmiyetli modelleri oluşturur” niteleyerek laflarını sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ