USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sıcak havalarda kalp aksesi riskini azaltmak düşüncesince kucak kucak su tüketin

Sıvı kaybı ve kanın pıhtılaşma oranındaki artışa ilişkin namına yazları kalp aksesi olayları artıyor. Prof. Dr. Hamza Duygu, bundan dolayı mıhlı şahısların bile yazları nakit alımına uyanıklık göstermesi icap ettiğini hatırlattı.

Sıcak havalarda kalp aksesi riskini azaltmak düşüncesince kucak kucak su tüketin
04-05-2022 14:30

Artan hava sıcaklıkları bozukluk oldukları değişikliklerle insanoğlu sağlığını yıldırma ediyor. Bu devirde riski kalan rahatsızlıkların ortada kalp rahatsızlıkları da bulunuyor. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamza Duygu, ilkin faziletli tansiyon, kalp yetersizliği ve kalp damarlarında tıkanıklık bulunan şahısların yazları kalp sağlığı açısından risk grubunu oluşturduklarını söyledi. Prof. Dr. Duygu, henüz ilk kalp damarlarına stent geçerli yahut geçirilmiş by-pass öyküsü mevcut şahısların ortak tomar hamam ve nemden meydana gelen terlemenin oluşturacağı likit ve sodyum klorür kayıplarına ilişkin namına kalp hızında artım gelişebilmesi hasebiyle ilkin tetik olmalarını başvuru etti.

Sıvı tüketimine dikkat

Sıcak havaların kalp hastaları üstündeki etkilerine de yer veren Prof. Dr. Hamza Duygu, ortak tomar hamam ve yaşlı havanın, ilkin kalp haslet hastaları, hipertansiyon ve kalp yetersizliği bulunan hastalar düşüncesince risk artışı meydana getirdiğini kaydetti. Vücudun sıcağa gönül rahatlığı almış bulunduğu en can alıcı yöntemin terleme olduğunu, terleme ile baş başa likit ve elektrolit denilen sodyum klorür ve minerallerin kaybedildiğini, damarlarda dolaşan koku hacmindeki azalmanın, böbreklere revan koku hacminde azalmaya, zımnında da böbrek fonksiyonlarında bozulmaya kez açabileceğini tabir etti.

Prof. Dr. Hamza Duygu, “Terlemeyle baş başa vücuttan atık potasyum, magnezyum üzere minerallerin vücutta azalması, ilkin kalp hastalarında, sıkıntı ve yaşamı yıldırma fail dizem bozukluklarının tetikleyicisi olabilmektedir. Hipertansiyonu yahut kalp yetmezliği olan, bundan dolayı lüzum söktürücü derman kullanan hastaların tam oranda likit tüketimine uyanıklık etmeleri gerekmektedir. Aksi şekilde halsizlik, kırgınlık üzere rahatsızlıklar ve böbrek fonksiyonlarında arıza meydana gelebilir. Bu üzere şikayetleri bulunan şahısların doktorlarına danışarak derman dozlarının baştan düzenlenmesi gerekebilir. Bunun indinde kalsiyum geçek blokeri grubu gerilim ilacı kullanan hastalarda derman taraf tesiri namına kadem bileği ve vale şişliği de yazları henüz ortak tomar olmaktadır” ifadesini kullandı.

Yaz aylarında kalp sağlığını destek olmak düşüncesince alınabilecek önlemler

Kalp sağlığını destek olmak düşüncesince metin şahısların bile alması müstelzim önlemler bulunduğunu tamlayan Prof. Dr. Hamza Duygu, alınabilecek önlemleri şöyleki sıraladı: Açık renk, terlemeyi artırmayan kumaştan giyecekler yeğleme edilmeli; kâr ve göveri tüketiminin ön planda bulunduğu Akdeniz rejimine akıllıca beslenilmeli; günce likit ihtiyacının arttığı menfez uğrunda bulundurularak, günce 2-2.5 lt yöresinde likit tüketilmeli; kontrolsüz soda ve eroin suyu tüketiminin tansiyonu yükseltebileceği, kalp yetersizliği şikayetlerini artırabileceği menfez uğrunda bulundurularak ortak tomar tüketimden kaçınılmalı; çağ ışınlarının sarp bulunduğu saatlerde hariç çıkılmamalı; denize sabahleyin ve tün ezanı saatlerinde aç karnına girilmeli; egzersizler sabahleyin ve tün ezanı saatlerinde yapılmalı; ortak tomar dargın su damarlarda spazm yaparak koku akışını bozabildiğinden ortak tomar dargın deniz, havuz ve duşlara girilmemeli; döş ağrısı, çarpıntı, dem darlığı, baygıntı hissi üzere rahatsızlıklar olduğunda en DOĞRU afiyet kurumuna başvurulmalı."

Kalp hastaları, hamam yaz günlerinde bunlara dikkat

Hava sıcaklıklarının artmasıyla, kalp haslet rahatsızlığı öyküsü mevcut kişilere, kalp sağlığını korumaya müteveccih tavsiyelerde de mevcut Prof. Dr. Hamza Duygu, beklenen bulunduğu denli serin yerlerde devir geçirmelerini, dip içki ve kafein tüketiminden kaçınmalarını, döş ağrısı, dem darlığı, sıkıntı üzere şikayetlerin başlaması yerinde ise saat kaybetmeden ortak afiyet kurumuna başvurmalarını önerdi.

Tansiyon hastalarının ise düzen bağı gerilim takip edeni yaptırmalarının, gerilim değerlerinde ahenksizlik olması biçiminde doktorlarına başvurarak derman dozlarının baştan düzenlenmesini sağlamalarının da önemine yer veren Prof. Dr. Hamza Duygu, günce likit tüketimine uyanıklık etmenin, gereği biçiminde lüzum söktürücü derman dozlarının hekim tavsiyesiyle baştan düzenlenmesinin de menfez arkası edilmemesi icap ettiğini hatırlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ