USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sıkı diyetler saç dökülmesine sebep olabiliyor

Saç dökülmeleri ve yıpranmaları karşı bilgelik verici Dermatolog Doktor Yasemin Erdem Öztürk, şuursuz verim kullanımına da yer vererek ehemmiyetli uyarılarda bulundu. Öztürk, çabuk kilogram kaybı düşüncesince şuursuzca meydana getirilen düzen bağı diyetlerin de saç dökülme

Sıkı diyetler saç dökülmesine sebep olabiliyor
01-10-2021 12:17

Günümüzde elden elden her insanın yaşamış bulunduğu ve engel olmak düşüncesince nice yönteme başvurulan sorunlardan ortak tanesi de saç dökülmeleri. Her ne derece şimdi baş döndürücü adamların yaşamış bulunduğu ortak dava üzere gözükse de gerçekte hanımlar da saç dökülmelerinden ince şikayetçi. Bu manada İzmir Kavram Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Dermatolog Doktor Yasemin Erdem Öztürk, saç dökülmeleri ve saç yıpranmaları kendince hem bilgilendirmelerde bulunmuş oldu aynı sürede şuursuz mahsul kullanımına ilgi çekti.

“Sağlık Bakanlığından ruhsatı sıfır ürünleri kullanmamak gerekiyor”
Dr. Yasemin Erdem Öztürk, insanların saç sorunu olduğunda internetten yada değişik kişilerden tahsil edilen duyumlara mucibince ayrışık mahsulat uygulanıldığından ötürü mesail yaşanabileceğini vurgulayarak, “Sağlık Bakanlığından ruhsatı sıfır ürünleri kullanmamak gerekiyor. Çeşitli renklerdeki sular kendisine isimlendirilen mahsulat sektöre sürülüyor fakat zarfında ne işe yaradığını bilmiyoruz. Değil saça sürmek, ihtimal ilişmek caba dokuncalı olabilir. İçinde saç çıkaran ortak nesne olsa caba bunun dozu ve uygulaması kesinlikle evet üzere rastgele ortak data olmaksızın internetten tahsil edilen bilgiyle mahsul kullanılmamalı. Bir hekime başvurmanız, akla yatkın dozda akla yatkın tedaviyi almanız gerekiyor. İlaç akla yatkın olsa caba belirlediğiniz düze size akla yatkın olmayabilir. Ürün arkadaşınıza dobra gelmiştir fakat size dobra gelmeyebilir. Size ilgilendiren taraf etkisinde bırakır ortaya çıkabilir, on paralık beklemediğiniz alerjik reaksiyonlar olabilir, saçınızı çıkaracakken orada ayrışık reaksiyonlarla saçınızın on paralık çıkmamasına bozukluk olabilir” diye konuştu.

“Sıkı diyetler derhal sonra saç dökülebiliyor”
Saç dökülmesinin, hem hanımlarda aynı sürede beylerde görülebilen klinik ortak gestalt bulunduğunu kaydeden Dr. Yasemin Erdem Öztürk, “Bu hastalıkta umumi saç dökülmesi olabilir, bazısı dermatolojik hastalıklara ilişkin çıban izi bırakarak dökülmeler evet yada ‘erkek tipi' dediğimiz, yalnızca huzur ve bayır noktasında bulunan dökülmeler olabilir. Erkek tipi saç dökülmesi, beylerde şimdi kesif olmakla bu arada hanımlarda da bazısı hormon problemleri olduğunda görülebiliyor. Hasta bizlere vardığında evvel hastaya sorular sorarak saç dökülmesinin nedenini anlamaya çalışıyoruz. ‘Ne vakitten bu yana dökülüyor, günde müteaddit kıta dökülüyor?' üzere sorular soruyoruz. mesela günde 80-100 arası saç teli dökülmesi normal. Ancak bu nüsha artıp saçta seyrelmeye kez açtığında hasta, saç dökülmesi hastası kendisine benimseme ediliyor. mesela baş döndürücü hararetli düzen diyetler derhal sonra da saç dökülebiliyor. Gebelikten sonraları 2-3 ay içerisinde de baş döndürücü ağır saç dökülmeleri olabiliyor. Kişinin rastgele ortak rahatsızlığı olabilir, ortak çare kullanması olabilir. Çünkü bazısı ilaçlar saç, müjgân ve takım dökebiliyor. Büyük ortak cerrahi dizi eylem geçirildiyse yada ruhsal gerilim yaşanıyorsa saç dökülebiliyor. Tüm bunları konuşuyoruz. Saçı afiyet muayenesi yazar saç dökülmesinin tipini belirliyoruz ve derhal sonra bazısı araştırmalar istiyoruz. Demir eksikliği ve kansızlığı mevcut mı, cedre ile bağlılık rahatsızlığı mevcut mı, vitamin eksikliği varmı diye bakıyoruz. Bu testlerin sonuçlarında rastgele ortak eksi gördüysek bunları adına koyma benzeri hastayı otama ediyoruz. Eğer eksi görmediysek şampuanlar, haplar, spreyler üzere umumi saç destekleri önerebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Saç kökünde harabiyet meydana getirecek derece sarımsak kullanımına dikkat
Erkek tipi saç dökülmelerinin umumi manada beylerde görüldüğünü fakat lupus, liken planus yada ahali ortada ‘saç kıran' diye aşina emraz bahis konusu olduğunda rastgele dü cinste de bu rahatsızlıkların görülme payı ortada ortak ayırt olmadığını tamlayan Öztürk, “Liken planus ve lupusta saç kökü harabiyeti de bulunduğu düşüncesince saç çıkışı az buçuk şimdi zor. O rahatsızlıkları şimdi er aşamada tutup beklenir bulunduğu derece saç dökülmeden bloke etmek baş döndürücü önemli. O nedenden dolayı er tanılama ve tedaviye er neşet etmek önemli. Saç kıranda, saç kökü harabiyeti bulunmadığı düşüncesince o saçlar umumi manada baştan çıkıyor fakat gene de eskiden ve akla yatkın otama verilmeli. Yanlış tedaviler uygulanmamalı. mesela saç altına saç kökü harabiyeti meydana getirecek derece baş döndürücü ortak tomar sarımsak kullanarak alanı tırmalama ettikten sonraları o alanda saçı çıkmayan hastamız oldu. Hâlbuki pestil o işlemleri yapmadan bizlere başvursa şimdi akla yatkın tedavilerle saç kökü harabiyeti olmaksızın otama olabilecekti” dedi.

“Kimyasal teması ve baş döndürücü ortak tomar düzleştiriciden kaçının”
Dermatolog Doktor Yasemin Erdem Öztürk başkaca saç bakımına müteallik tavsiyelerine bitmeme ederken şunları da söyledi; “Saçla bağlılık ortak şikayetiniz mevcut ise onunla bağlılık önlemler benimseme etmek lazım. Çok ortak tomar kimyevi temasından gocunmak lazım. Eğer kimyasallardan ötürü aşınma olduysa, haricen meydana getirilen bakımlarla saçı beslemek lazım. Ancak bunlar umumi esenlik kurallarına akla yatkın biçimde yapılmalı. Hem deri hem keski aynı sürede saç düşüncesince derneşik ve kararlı beslenmek, derneşik uyumak, stresten ırak ara vermek gerekiyor. Saçınızın yapısına akla yatkın şampuan geçirmek gerekiyor. Kuru saça baş döndürücü ortak tomar fön, baş döndürücü ortak tomar düzleştirici işlemler yapmış olursanız saçın keratin yapısını bozarsınız. Bu işlemleri, saçınızın yapısına mucibince planlamak lazım. Her sabahleyin saçınızı düzleştiriyorsanız, baş döndürücü andıran ve erdemli ısıyla saça değinme oluyorsa kesinlikle keratin yapısını bozacaksınız. Aynı sürede sonsuz boya yaptırıyorsanız sonsuz hizmet da yaptırmanız lazım. Organik boyalar yeğleme edilebilir, keratin ve rutubet bakımları yapılabilir, saç maskeleri uygulanabilir. Mutlaka banyoda krem kullanılmalı, akla yatkın fırçalarla saç taranmalı, saçlar derneşik temizlenmeli. Eğer saç dökülmesi, saç uçlarının baş döndürücü kırılması, cansızlık, kepeklenme, kızarıklık, kaşıntı mevcut ise kişiyi geçirmek gerekiyor.”

“Sülfat içermeyen şampuan ürünleri kullanın”
Deniz ve havuza girdikten sonraları saçlarda bazısı tadilat olabildiğini de tabir fail Dr. Erdem Öztürk sonuç olarak, “Mevsime mucibince saçta bazısı tadilat olabilir. Özellikle yazları havuzun kloru, denizin tuzu, güneşin tesiri ile bu arada saçlarda kuruma, yıpranma, kırılma, ölmüş kaynak üzere bazısı değişimler olabiliyor. Bu değişimlere müteveccih kendisine önerilerimiz olabiliyor. mesela ayrışık rutubet bakımları, keratin bakımları, ayrışık nebati ve örgensel ürünler ile meydana getirilen saç bakımları, saçın gövdesindeki kurumayı, yıpranmayı gidermeye asistan olabilir. Bunlar örgensel mahsulat elde edilerek evde de yapılabilir. Mutlaka sülfat içermeyen şampuanlarla saç yıkanmalı. Deniz ve havuzdan sonraları ortak an evvel duş alınmalı ve derhal sonra rutubet bakımları yapılmalı” niteleyerek laflarını sonlandırdı.

Ceren Atmaca - Sinan Yeniçeri - Salih Yılmazsoy

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ