USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Sınır köyündeki öğrencileri düşüncesince seferber ha 'Küresel Öğretmen Ödülü'ne namzet gösterildi

Hakkari'nin Derecik ilçesindeki müşterek karye mektebinde 3 senedir fariza özne Mehmet Uyanık, "Küresel Öğretmen Ödülleri" yarışmasında önceki 100 hoca arasına namzet gösterilmenin gururunu yaşıyor.

Sınır köyündeki öğrencileri düşüncesince seferber ha 'Küresel Öğretmen Ödülü'ne namzet gösterildi
27-10-2021 14:35
Hakkari

Çocukluk imgesel bulunan muallimlik mesleğine 2019'da Irak sınırındaki Derecik ilçesinde süregelen Bingöllü derslik öğretmeni Mehmet Uyanık, Anadağ Köyü Yeşilova Mezrası İlkokulunda geçmiş öğrencilerine kavuştu.

Çalıştığı 3 salname müddette köydeki evlatların şimdi güzel şartlarda terbiye görmesini bildirmek ve gelişimlerine medet arz etmek düşüncesince girişimlerde mevcut Uyanık, iklim içi ve dışındaki hayırseverlere ulaştı, ayırt yaratıcı planlar yaşama geçirdi.

Bu sayede okula laboratuvar malzemeleri, öğrencilerine kırtasiye malzemesi, elbise ve tablet realizasyon fail ülkücü öğretmen, ortağı bulunduğu "Bana Çocukluğunu Anlat" ve "Öğreniyorum, Üretiyorum, Paylaşıyorum" e-Twinning projeleri millî nitelik etiketi aldı.

Köyde kesif pıtrak ege ziyaretleri gerçekleştirerek ailelerin de çocuklarının eğitiminde şimdi aşırı hata almasını sağlayıcı Uyanık, otizmli küçüklere müteveccih Türk Dil Kurumu (TDK) ve Türk Dil Enstitüsü Oyun ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle toplumsal hata projesi de yaşama geçirdi.

Girişimlerinin beraberinde düzlük içi ve dışı 38 terbiye sertifikası alarak şahsi gelişimini de sürdüren Uyanık, başarılarından ötürü Hindistan merkezli AKS Education kabilinden birleştirme edilen ve 100'ü birlikte hayli ülkeden binlerce eğitimcinin katılmış bulunduğu "Küresel Öğretmen Ödülleri" (Global Teacher Awards) yarışmasında geçmiş 100 sarıklı arasına sözlü gösterildi.

"Umudumu tek devir yitirmedim"

Uyanık, AA muhabirine, eğitimde mükemmelliğin isteklendirme edilmesi gibi planlı ödüle sözlü gösterilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Coğrafi yapısı dolayısıyla semt şartlarının güç bulunduğunu tamlayan Uyanık, burada yurdun ciharıyek yanından mevrut öğretmenlerin öğrencilerin başarısı düşüncesince fedakarca fariza yaptığını vurguladı.

Meslektaşlarıyla öğrencileri düşüncesince ellerinden geleni hazırlamaya çalıştığını aktaran Uyanık, "Bize maruz olanaklar mevcut ancak kılıç bunlara ek adına da olanak yaratmaya çalışıyoruz. Buradaki her öğretmenden muvaffakiyet hikayesi duyabilirsiniz. Şartlar ne olursa olsun umudumu tek devir yitirmedim, pes etmedim." dedi.

Öğrencilerinin gelişimi düşüncesince her devir arayış süresince olduğunu, bundan ötürü düzlük içi ve düzlük dışı 38 terbiye sertifikası aldığını özetleyen Uyanık şöyleki bitmeme etti:

"Konu ne olursa olsun çözmeye çalıştık, çocuklarımla bu arada çalışmaktan vazgeçmedik. Her işin, her zorluğun birlikte çıkar yol bulunur diyerek düşünüyorum. Çalışmalarımızdan birileri e-Twinning projeleri oldu. Sınırdaki akıbet mektep adına bunda toprak aldık. E-Twinning'de dü nitelik etiketi aldık. Bu projelerden biri 'Bana Çocukluğunu Anlat.' Sanat ve spor camiasında, her sistem branşında adlı sanlı kişilerle tanıştık. Buradaki ayrıntılar çıkarlarını tanıttılar. Öğrencilerim bu platformu bilmiyordu. Ben mektep dışındaki zamanımın çoğunu öğrencilerime bunu belletmek düşüncesince harcıyordum. Bu iş düşüncesince evlatların tableti yoktu. Sosyal medyadan tahsile lisan vermiş hayırseverlere ulaştık. Sağ olsunlar onlar da bizlere iane elini uzattı."

"Velileri okula çektik"

Bu sayede okula laboratuvar materyali realizasyon ettiklerini, öğrencilerin de giyim, tablet ve kırtasiye gereksinimlerini giderdiklerini tabir fail Uyanık laflarını şöyleki sürdürdü:

"Şu anda her çocuğun tableti var. Her bebek istediği emek vermeyi yapabiliyor. Öğrenciler burada ilmî deneyler yapıyorlar, hile bilimlerini yaparak, yaşayarak işliyorlar. Yaptığımız geçmiş işlerden biri de veliyi okula döşemek oldu. Yaptığımız kâffesi işlerden veliler haberdardır. Evde çocuklarına ne asistan olacakları dair onlarla daima görüşüyoruz. Hatta belli gündüz ve haftalarda da kâffesi velilerimizi okula çağırıyoruz yaptığımız etkinlikleri onlarla paylaşıyoruz. Küresel Öğretmen Ödülü'ne sözlü gösterildiğimi duyduğumda hakkıyla aşırı heyecanlandım. Bir karye okulu öğretmeni adına bu ödüle gösterilmek iri birlikte muvaffakiyet benim için. Bu başarıyı martir bulunan öğretmenlerimize ve bu işe lisan verenlere adıyorum."

Öğrencilerden Nehla Taş da aşırı sevdiğini belirttiği öğretmeninin derslerimizi anlayacakları biçimde anlattığını, mürebbi etkinlikler yaptıklarını aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ