USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sinirbilim uzmanı Sinan Canan: Tıpta en aşırı işe hadim aşılar oldu

Sinirbilim uzmanı Prof. Dr. Canan, Kovid-19 ile mücadelede aşılardan faydalanmanın vazgeçilmez olduğuna dikkati çekerek "Tıpta en aşırı işe hadim aşılar oldu. Dünyayı, müstevli rahatsızlıkları bilici birinin aşının faydasından bihaber olması düşünülemez" dedi.

Sinirbilim uzmanı Sinan Canan: Tıpta en aşırı işe hadim aşılar oldu
29-11-2021 11:50
Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Sinirbilim dalında derinlemesine senelerdir icraat yürüteç ve kitapları mevcut Sinan Canan, Belçika'nın başkenti Brüksel'de AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Kovid-19'u insanoğlunun "fabrika ayarlarına" akla yatkın yaşamamasının neticelerinden bir tanesi şekilde değerlendiren Canan, müstevli hastalıklarla savaş düşüncesince ne yapılması gerektiğinden önce, "insanın ne işe yaradığını öğrenmesi" icap ettiğini belirterek, şu halde bitmeme etti:

"İnsan, kendisinin esasta ne düşüncesince mamul bulunduğunu öğrenirse, o devir doğrusu günce yaşamdaki problemler, neyi kusur icra ettiği gözüne çarpmaya başlayacak. Çok neşeli ortamlarda yaşamamız, ruhumuza, fiziki durumumuza aşırı akla yatkın sıfır işlerde saat geçiriyor olmamız, eğlenceyi kendimizi 'uyuşturmakla' karıştırıyor olmamız. Bu insan şeylerde adım adım eş ışıma geçirebilirsek global el sağlığı sorunlarından ırak olacağız. Hastalık kişiye saf eş şey. Sağlıklı edinmek marazlı olmamak düşünmek değil. Kendi başımıza ağrı açmadan yaşam sürmeyi öğrenmemiz lazım."

"Aşı banko bu işten eş tane çıkışımız"

Canan, aşılar ve aşı karşıtlığı ile ait fikrini şu halde paylaştı:

"Modern tıbba muhtemelen mevzularda mesafeli eş insanım. Hasta olana derece sorumsuzca davranıp sonradan tıbbın bizi otama etmesini beklemeyi yada tıbbın bizlere hakeza eş gır vermesini gayriahlaki bulurum. Her insanoğlunun kişi sağlığı, kişi mesuliyeti altında olmalıdır. Tıpta süreğen rahatsızlıkların çoğunu otama edemiyoruz. Tıp o derece kâmil eş bilinçlilik değildir ancak tıpta en aşırı işe hadim ne beli derseniz, aşılar oldu. Biraz dünyayı, insanı, müstevli rahatsızlıkları bilici birisinin aşının faydasından bihaber olması düşünülemez."

İnsanın derinlemesine hayat süresinin ve neşeli olmasının “sadece ve elden aşı teknolojisine” ilişkin bulunduğunu vurgulayan Canan, "Aşı karşıtlığı herhangi eş daim mevcut olmuş. İnsanlar vücutlarını mukaddes saydığı düşüncesince eş şeyin enjekte edilmesine erinç çıkmışlar. Ameliyat edilirken sağlam hakeza olmuyor zira akıbet raddeye gelip meraklı kalınıyor. Dolayısıyla cerraha sağlam hakeza eş bilinçlilik diyemiyorsunuz." değerlendirmesini yaptı.

Canan, aşı karşıtlığının sebebinin "hakikatin önemsizleşmesi yada 'gerçek ötesi' denilen" ve aldığı kadar inandırma edici argümanlarla algının hakkıyla uzaklaştırıldığı eş dönemden geçilmesine bağladı ve "Akıllı girişmek geçişsiz diyerek düşünüyorum. Aşı banko bu işten eş tane çıkışımız. Ben de aşılarımı oldum. 7 düze artık olacaksın deseler, onu da olurum." mesajlarını verdi.

"Şikayet alışkanlığımızı bırakalım"

Canan, akıbet devirde ilkin dinç nüfusta tanıdık gelecekten üzgün olma haliyle ilgili, "İnsanın en ehemmiyetli şansı ve problemi, zihninin zarfında yaşamış olduğu devir dilimi çeşidinden şekillendirilmesidir." yorumunu yaptı.

Bunun iri eş mesele olmasının sebebinin insanoğlunun dünyayı elden kişi yaşadıklarından ibaret sanması, kısmet olmasının sebebinin ise eskilerin hatalarına atlanmak mecburiyetinde kalmaması şekilde aktaran Canan, şunları anlattı:

"Biz bunu elleme kısmını da kötüye kullanacak halde maatteessüf fırsattan yararlanma edemiyoruz. İçinde yaşadığımız zamanın ve burada gördüklerimizin gerçeğin kâffesi olmadığını ayırt edeceğiz. Ben 2000-2005 tevellütlü gençlerin demincek 'Dünya aşırı biçimsiz halde Türkiye aşırı biçimsiz vaziyetten geçiyor' denli ilginç ifadeler kullandıklarını aşırı görüyorum. Kaç zamandır buradasın da dobra kardeşim? Sen ne devir gördün iyiyi kötüyü? Geçmişi akla yatkın okuyup anlayabilirsek herhangi eş ayrışık ağır durumun arasında bizlere sakıt eş görev, eş aksiyon ve eş çoğaltma fırsatı bulunduğunu da göreceğiz."

Canan, gençlere şu tavsiyelerde bulundu:

"Şikayet etmeyi bırakın zira yakınma ve cesurluk bire eş bünyede bulunmaz. Herkes bu dünyaya eş şeyi elleme gerçekleştirmek düşüncesince geldi. ömür dediğimiz onu bulma yolculuğunun adıdır. Bugün, yarın, ahir gündüz değil ancak eş ahir gündüz kesme bulacaksınız. Dolayısıyla az buçuk yakınma alışkanlığımızı bırakalım."

Sinirbilim uzmanı, motivasyonunun düştüğünü hissettiği senelerde namına "Zor iş yoktur. Az sevda vardır." öğüdünü verdiğini anlattı ve başlangıç başa cereyan etmenin önemini ise "İnsanı süper uzviyet işleyen şey, birbirinden değişik fertler eş amaçlar düşüncesince eş araya gelebilmesidir." laflarıyla tabir etti.

"Duygularımızı dinleyelim"

Canan, insanoğlunun günce yaşamda kendisini zecrî vakalarla başlangıç etmesi düşüncesince en önce duygularının rehberliğinden faydalanması icap ettiğini belirterek, "Biz kendimizi aşırı boşlama ediyoruz. Duygularımızı dikkate almıyoruz. Halbuki duygularımız bizlere kendimizle ait aşırı bilinçlilik söylüyor. Hayatta, tarihte, bilimde, sanatta iri başarılara imza atmış herkes, duygularını dinlemiş insanlardır." tespitinde bulundu.

Canan, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Yunus Emre Enstitüsü çeşidinden planlı Dijital Çağda Medya Okuryazarlığı ve Türkçe Çalıştayı kapsamında Brüksel'i görüşme etmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ