USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Suudi Arabistan'daki ezan yarışması birincisi Muhsin Kara, başarısının sırlarını anlattı

Suudi Arabistan'da planlı Kur'an-ı Kerim'i ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nın ezan branşında birincisi Şarkışla Ravza Cami İmam Hatibi Muhsin Kara, başarısının sırrının dua, tevekkül ve azim bulunduğunu söyledi.

Suudi Arabistan'daki ezan yarışması birincisi Muhsin Kara, başarısının sırlarını anlattı
02-05-2022 15:07
Sivas

Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki Ravza Camisi'nde fariza işleyen Muhsin Kara, başarısının gizemini ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nda ortak numara olduktan sonraları yaşamındaki değişimleri AA muhabirine anlattı.

Yarışmaya katılmadan önce, "Allah'ım, nimeti verici sensin, bu nimeti senin uğrunda kullanabilecek imkanları bana sun." niteleyerek afsun ettiğini özetleyen Kara, başarısının peşi sıra davetlere yetişmekte zorlandığını söyledi.

İnsanların bu yarış ile "Ezan-ı Muhammediye" ile evren çapında ortak etap alınabileceğini, Ezan-ı Muhammediye'nin ortak insanoğlunun hayatında nice değişikliğe fırsat olabileceğini gördüğünü tamlayan Kara, şunları kaydetti:

"Özellikle gençlerden 'Hocam, kendimizi kesinlikle geliştirebiliriz, neler yapabiliriz?' niteleyerek aşırı dip ortak halde mesajlar alıyorum. Bu benim amacımdı, en iri farklılık bu evet diyebilirim. Bunun altında yatan biricik ortak sebep var. Birincisi dua, ikincisi tevekkül, üçüncüsü azim. Bu üçünü birleştirip katışıksız ortak niyetle yaptığınız gelişigüzel ahacık doyurmak olursunuz. Bir insanoğlu ne işle çalışır olursa olsun, yaptığı işi kâfi ki ihlaslı, içtenlikli ortak halde mesai vererek yapsın, Allah'u Teala'nın vermeyeceği iyilik yoktur."

Kara, Türkiye çapında da derecesi bulunduğunu, ilkin defa evren birinciliği kazandığını dile getirerek, "Bu da diyar gündemine ramazan ayında girip eko bulunca kişilerin açılım da buna gereğince değişti. Yoksa benim ezan okuyuş şeklim değişmedi yahut Kur'an-ı Kerim kıraat şeklim değişmedi. Sadece kişilerin bu iyi kazanımdan ötürü duymuş oldukları büyüklük var." dedi.

"İnsanlardan aşırı ağırbaşlı haz alıyorum"

Karşılaştığı insanlardan teşekkürname aldığını özetleyen Kara, "Her aldığım teşekkürname sonrası, 'Allah'ım, sana hamdediyorum.' diyorum. Elhamdülillah ki bana böylesine ortak gururu kader ettin. Ülkemize, vatanımıza, milletimize bu gururu yaşattın diye. Yani insanlardan aşırı ağırbaşlı ortak haz alıyorum." ifadelerini kullandı.

Anadolu'yu aşırı sevdiğini dile getiren Kara, laflarını şu halde sürdürdü:

"Her ne genişliğinde Cumhurbaşkanımıza 'hanım köylü' olduğumu anlatım etsem de işin esası Anadolu'ya bulunan muhabbetten geliyor. Burada bu dinginlik, sakinlik, istediğim devir kelle dinleyeceğim sahaların mevcut olması ve yakınımda olması... Sonra aşırı içtenlikli insanlarla Sivaslılar ile bu arada kazanmak beni aşırı bahtiyar ediyor. Buradan boşanmak istemem. Yarışma öncesinde de gine İstanbul, Ankara kademe yerlerden öneri mevrut olsa da ego baştan sona oyumu buradan yana kullandım. Sivas'ta kalmaya bitmeme edeceğim. Bunun düşüncesince ne gerekiyorsa yapacağım. Ama naşir büyüklerimiz ne buyururlarsa onlara da söyleyecek aşırı ortak sözüm yok. Açıkçası onları doğrudan Vali Bey ile muhatap geçirmek istiyorum. Çünkü Vali Bey'e ortak sözüm var. Vanlıyım fakat Sivas'ta tevakkuf ediyorum. 33 yaşındayım. Allah'ın ortak yerde muvaffak kılacağına kullanıcılarını kandırmak beni aşırı bahtiyar ediyor. Bazen diyorlar, 'Hocam kılıç köyün başındayız, ne yapabiliriz?' Ama yapabiliriz, bugün içtimai iletişim araçları dediğimiz yatak her insanoğlunun telefonunda var. Azimle, gayretle yapılamayacak nazar boncuğu işin olmadığını söyleyebilirim."

Yarışmada ortak numara olmanın kendisini değiştirmeyeceğini vurgulayan Kara, laflarını şu halde tamamladı:

"Hakk dostunun iyi ortak ifadesi vardır. 'Efendim bu tevazuyu kesinlikle elde ettiniz?' niteleyerek sorulur kendisine, o da şu yanıtı verir; 'Öleceğim gerçeğini nazar boncuğu devir unutmadım. Yani ferdin evveliyatı ve ahiri. Bu benim düşüncesince yarışmadan ilkin de böyleydi, yarışmadan sonraları da hakeza olacak. Bütün başarıların altında yatanın da esas bu olduğuna eminim. Kişinin niyetine gereğince Allah kapıları açabiliyor. Bunu şahsen yaşadım. Bu şöhretin bizde biricik değiştirdiği obje kişilerin yolda görüp de 'Hocam foto çekinebilir miyiz?' niteleyerek yansıması oldu. Onun haricinde benim düşüncesince aşırı obje değişmedi."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ