USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Tanı konulamayan el bileği ağrıları önemsiz cerrahi müdahaleyle otama ediliyor

El cerrahı Dr. Ömer Ayık, "Açık cerrahi müdahale olmaması nedeniyle bu cümle hastaya konfor sunuyor ve er iyilik süreci oluyor." dedi.

Tanı konulamayan el bileği ağrıları önemsiz cerrahi müdahaleyle otama ediliyor
08-02-2022 15:46
Erzurum

Erzurum'da etraflıca müddet el bileği ağrısı olup teşhis konulamamış hastalar, kamerayla eklemine bakıldıktan sonradan boğunuk formül ve ıvır zıvır kesiyle meydana getirilen ameliyatla ercecik iyileşiyor.

Tam kuvvetli acele kompleksi, tulum bebek, çekirdeksel tıp, uzuv nakli ve his merkezi kabilinden nice ünitesi içerisinde barındıran ve akıbet cümle teknolojiyle donatılan kısaca 1500 döşek kapasiteli Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi, bilimsel nitelikli ve görmüş geçirmiş personel ekibiyle Doğu Anadolu Bölgesi ile bitişik devletlerin vatandaşlarına esenlik hizmeti sunuyor.

Zaman devir İstanbul ve Ankara kabilinden şişman kentlerden de vatandaşların yeğleme etmiş bulunduğu hastanede, Türkiye'de hudutlu sayıda merkezde mevcut ve 3 ay önceki hizmete maruz artroskopi cihazıyla etraflıca süredir el bileği ağrısı olup teşhisi konulamayan hastalara karışma ediliyor.

Hastalar, ıvır zıvır kesiyle meydana getirilen ameliyatla el bileği ağrılarından çelimsiz müddette kurtuluyor.

"Hastanemiz, bu ameliyatın yapıldığı mahdut merkezlerden"

Hastanede memur el cerrahı Dr. Ömer Ayık, AA muhabirine, el ortada boğunuk ve kameralı cerrahi karışma yerine aşina artroskopi yönteminin, diz ve ayaklık alanında çoğunlukla uygulandığını söyledi.

El alanına artroskopi uygulanması düşüncesince hususi beceri takım icap ettiğini özetleyen Ayık, "Artroskopik cerrahi yöntemi akıbet dönmelerde pop olmaya başladı. El bileği artroskopisinde, hastanın el bileği çekilip içerisine kamerayla girilerek otama uyguluyoruz. Üniversitemiz Türkiye'de bu ameliyatın yapıldığı biraz mahdut merkezden birisi." dedi.

Ayık, el bilek ameliyatlarının artroskopik yöntemle yapılması düşüncesince beceri gereç desteği sağlayıcı şifahane başhekimliği ve Üniversite Rektörlüğüne teşekkürname ederek, başlangıçta belirgin yöntemle etraflıca devam eden ve şişman kesiyle meydana getirilen el bilek cerrahisini, kısaca 3 aydır artroskopik yöntemle ıvır zıvır kesiyle hazırlop ve çelimsiz müddette uyguladıklarını tabir etti.

Aylık averaj 10 olaya müdahalede bulunduklarını dile getiren Ayık, şöyleki bitmeme etti:

"Bu tekniği rüçhan yerine el bileği ağrılarında uyguluyoruz. Kapalı cerrahi karışma bulunduğu düşüncesince hastanın el bileğinin dört başı mamur iç sistemini ve mafsal yapısını, oradaki yırtık, yıpranma, ödem ve kistlerin anatomisini değerlendirip otama uyguluyoruz. Açık cerrahi karışma olmaması nedeniyle bu cümle hastaya konfor sunuyor ve er düzelme süreci oluyor. Ameliyat sonrası dert da baş döndürücü şimdi az. Çoğu hastayı ayrımsız güneş taburcu ediyoruz. Özelikle etraflıca çevrim el bilek ağrısı olup teşhis konulamamışlara teşhis da koymaktayız."

Bu yöntem, hastaya da hekime de konfor sağlıyor

Ayık, hastalanmış ve hekime konfor sağlayıcı bu otama yönteminin MR'dan şimdi çarpıcı teşhis ara bulucu olduğuna ayraç ederek, el bileği ağrısı olup etraflıca süredir teşhis konulamayan hastaların baş döndürücü bir tomar bulunduğunu aktardı.

Hastanenin Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Emre Paksoy da genel anlamda spor yaralanması olaylarına baktıklarını belirterek, "El bileği artroskopisi bölgemizin ehemmiyetli eksiğiydi, bundan sonradan bu cerrahiyi yapıyoruz. Bütün eklemler kabilinden el bileği artroskopisini de yapıyoruz. Kısa vakitte bu beceri olanağı sağlamış bulunduğu düşüncesince yöneticilerimize teşekkürname ederiz." niteleyerek konuştu.

Ameliyatların averaj 1,5 sat sürdüğüne dikkati çekici Paksoy, beceri tesisat ve takım yapılmaksızın bahis konusu ameliyatı yapmanın da beklenen olmadığını söyledi.

Paksoy, beceri ekipmanın ameliyatta hekimlere rahat sağladığını hatırlatarak, "Çok şişman kesiyle meydana getirilen ameliyatı ıvır zıvır kesiyle yapıyoruz. El bileğinin birtakım kelep tamirleri bu yöntemle baş döndürücü şimdi hazırlop yapılabiliyor ve artroskopik cerrahiyle hastanın rehabilitasyonu da aceleci sonuçlanıyor." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ