USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Tek bir besin kilonuzu belirlemede etken değil'

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, "Beslenme planı düzenlerken rastgele bir keyif probleminiz yoksa, yasaklanan bir besinde esasta yoktur. Çok sevdiğiniz yemekleri ayrılma eylemek durumunda değilsiniz ancak ülküsel kiloya iktiran kılmak istiyorsanız muvazeneli nemalanm

'Tek bir besin kilonuzu belirlemede etken değil'
27-12-2021 12:29

Medicana International İstanbul Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, istikrarlı ve dimdik tagaddi ile ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, "Sağlıklı hayatın sırrı ülkü kilodan, ülkü kilonun sırrı da tam ve istikrarlı beslenmekten geçiyor. Besinsel ihtiyaçlarınız cinsiyete, yaşa, fiziki aktivitenize, boya, ağırlığa, denyo ve gövde sağlığınıza layıkıyla değişmektedir. Erkek ile kadının, bebek ile yetişkinin, spor eden ile yapmayanın erke gereksinimi farklıdır. Kan değerleriniz de besin ihtiyacınız bulunan şeyleri etkilemektedir. Beslenme planı oluşturmada içki değerleriniz betik gibidir. Ruh sağlığınız da besin seçimlerinizi etkiler. Ancak, kilonuzu etkileyen yegâne bir besin türü değildir" ifadelerini kullandı.

"Tek bir besin kilonuzu belirlemede etken değil"
Dyt. Aksoylu, "Beslenme planı düzenlerken rastgele bir esenlik probleminiz yoksa, yasaklanan bir besinde gerçekte yoktur. Çok sevdiğiniz yemekleri ayrılma kılmak durumunda değilsiniz fakat ülkü kiloya iktiran kılmak istiyorsanız istikrarlı nemalanmak zorundasınız. Tek bir besin kilonuzu belirlemede etken değildir. Çikolata ile elma örneğini vereceğim. Bakıldığında çikolata kilo aldırıcı adına algılanırken elma kilo aldırmayan bir besin adına algılanıyor. Yanlış burada başlıyor. Elmayı gayrisıhhi eden gereğinden bir tomar tüketmektir. İhtiyacınız günde 2 nüsha elma ise ve siz 5-6 nüsha tüketiyorsanız yağ depolamaya başlarsınız" dedi.

"Algılarınızı değiştirin"
Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, laflarına şöyleki bitmeme etti: "Danışanlarımdan çoğunlukla duyduğum bir cümle, 'Ekmek yemiyorum fakat kilo veremiyorum'. Burada hastalık kazanç suçlanıyor. Ekmek tüketimi kilo aldırıcı adına mı algılanmış, yok ise bir tomar mu tüketilmiş, yahut size akla yatkın bulunan ekmeği mi seçmediniz yahut ekmeği kaldırıp adına apayrı besinlerin tüketimini artırdınız. Ekmeği kaldırıp motorin ürünleri, ürün tüketimi ve en önemlisi protein ağırlıklı sanarak et tüketimini artırdıysanız kilo özgülemek adına kilo alabilirsiniz. Her besinin dahası vücutta yağ adına depolanmaktadır. İster et gerek yoğurt gerek ekmek".

"Ekmek en esas besinimiz"
Ekmeğin en esas besin grubu bulunduğunu aktaran Dyt. Aksoylu, "Bulgur, makarna, bazısı çorbalar ve tahıllı mahsulat tagaddi biliminde kazanç grubunda değerlendirilmektedir. Ekmek tüketimi besin değerleri ve esenlik açısından iyice önemlidir. Çeşidine layıkıyla değişmekle beraberce yağız kazanç grupları (Tahıl, çavdar, kepek, karabuğday) karmaşa karbonhidrattır. Kompleks karbonhidratlar bedenin diyabet hastalığı dengesini sağlar. Ekmek türüne layıkıyla tel açısından zengindir, tokluk hissi verir. İçerdiği vitamin ve mineraller sağlığımızı müspet yönde etkiler. Keten tohumu, koz dahası kadar besinlerin alınması ekmeğe omega-3 açısından bolluk katar. Tercihimiz yağız kazanç gruplarındandır. Kronik hastalığa layıkıyla kazanç tercihi yapılabilir. mesela çıpa eksikliği anemisi olanlar kepekli mamüllerin baş döndürücü tüketiminden ırak durmalıdır" sanarak konuştu.

"Besin ihtiyacından bir tomar ve mevsimli mevsimsiz istihlak şişmanlatan gerçek sebeplerden"
Dyt. Aksoylu, tagaddi programında ülkü oranda ve akla yatkın çeşitte kazanç tüketmenin kilo aldırmayacağını söyleyerek, "Kilo aldıran gerçek hastalık değme besini ihtiyacınızdan bir tomar ve mevsimli mevsimsiz adına tüketmektir. Tek yüz beslenerek, sonsuz detoks yaparak, baş döndürücü protein tüketerek arzu ettiğiniz kiloya ulaşmanın beklenen bulunmadığı kadar bumbar sağlığınızı da menfi etkiler. Mühim bulunan sürdürülebilir, yanlışları minimuma indirilmiş, açlıkla sınamayan, tam ve istikrarlı tagaddi programının hayat boyu bitmeme ettirilmesi, fiziki etkinlik ile desteklenmesidir" biçiminde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ