USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Televizyon haberciliği eğitimi meydan çocuklar, önce röportajlarını anne babalarıyla yaptı

Televizyon haberciliği eğitimi meydan çocuklar, global istinas ve mekân kirliliğiyle ilgilendiren evvel röportajlarını anne babalarıyla yaptı.

Televizyon haberciliği eğitimi meydan çocuklar, önce röportajlarını anne babalarıyla yaptı
19-12-2021 11:35
Ankara

Dünya Çocuk Dostu Kentler İnisiyatifi Derneği, ilkokul, rüştiye ve ortaöğretim düzeyindeki çocuklara, dans, resim, yemek, el becerileri üzere hususi kursların yanı sıra kameramanlık, fotoğrafçılık, moderatörlük ve muhabirlik eğitimleri de veriyor.

Sokak röportajı yaparak aldıkları eğitimleri yükseltmek talip çocuklar, röportaj öncesinde belirlenen mevzular kendisince dernekte planlı seminerlere katılarak bilgelik sahibi oluyor.

Öğretmenleri eşliğinde sokakta belirlenen bir noktaya kurmuş oldukları kameranın tasrif açısını ayarlayan, mikrofona deneyim sesi sağlayan çocuklar, önceki röportajlarını da anne babalarıyla yaptı.

Ebeveynlerine "küresel istinas ve yer kirliliğiyle" ile ilgilendiren sorular soran çocuk muhabirlerin yayınları, Dünya Çocuk Dostu Kentler İnisiyatifi Derneğinin YouTube üstündeki "Çocuk Dostu TV" kanalından yayınlanacak.

"Öz emin kollar yetiştirmeye çalışıyoruz"

AA muhabirine bilgelik sağlayan topluluk başkanı Kadir Hakan Gören, evlatların eğitimlerine verdikleri ehemmiyet dolayısıyla hakeza bir çalışkanlık vermek yaptıklarını belirterek, "Çocuklarımızı bir etap ahir hayatlarına hazırlamaktayız. En sonuç muhabirlik eğitimlerini veriyoruz. Kamera kullanmayı, sokak röportajı yapmayı ve fotoğrafçılık eğitimlerini veriyoruz. Moderatörlük yaptırıyoruz ve videoteyp tasarım eğitimi de bitmeme ediyor." niteleyerek konuştu.

Kurslarda gözyaşı grubu değişik evlatların birbirlerine iane ettiğini, eğitimlerde usta-çırak ilişkisini de kılgısal öğrendiklerini aktaran Kadir Hakan Gören, amaçlarını şöyleki anlattı:

"Birinci önceliğimiz, evlatların haklarını bilerek, geleceğin mesleklerini bugünden deneyimlemeleri. Yani gelecekte ne bir dizge grubuna dönüşmek istediklerini, kararlarını şimdiden verebilmelidirler. Kendinden emin, öz emin kollar yetiştirmeye çalışıyoruz. Bugün kursun sınır söz gününe emsal geldik. Anne-babalarıyla önceki sokak röportajlarını deneyimlemelerini istiyoruz. Bu haftaki mevzumuz toptan istinas ve yer kirliliği. Daha duygulu olmaları açısından mevzumuz bu olacak. Dünyada bir örneğimiz yok. Her şeyi kollar yapıyor. Moderatörlüğü, muhabirliği ve videoteyp tasarım etmeyi hepsini kollar yapıyor. Kendilerine öz güvenlik sağlamaları açısından Ankara'daki eksiksiz çocuklarımızı bekliyoruz."

"Aile adına bizim düşüncesince alım çalım ve değer vericidir"

Alev Yalçınkaya ise kendisiyle röportaj fail kızı Ecrin Senem Yalçınkaya'nın dernekte muhabirlikle ilgilendiren yetişek aldığını söyledi.

Çocuğunun sorularını cevaplarken devir zamane zorlandığını dile getiren Yalçınkaya, "Konular, yer dostu ve toptan ısınmayla ilgiliydi. Çocukların bu mevzuda bilinçlenmesi maşer adına familya adına bizim düşüncesince alım çalım ve değer vericidir. İnsan bir çocuktan istifham alınca bahtiyar bulunduğu denli da gururlanıyor. Soruları cevaplarken zorlandığım noktalar oldu. Onların bu denli yer kendisince şuurlu olması da oldukça dobra bir şey. Çevremizi parlak tutalım, çevremizi, ufaklıklara dobra bir halde tanıtalım ve onları bilinçlendirelim. Her devir yer dostu olalım. Onlara ihtiyacımız var. Onların bilgileri, bizi henüz aşırı gururlandırıp ve onurlandırıyor." ifadelerini kullandı.

"Bence izlenmeliyiz"

Velilerle röportaj fail 7. derslik talebesi Gökçe Zübeyde Aldemir de dernekte meydana getirilen faaliyetlerin içtimai hayatlarına iri ulama sunduğunu belirtti.

Ders idman haricinde değişik etkinlikler icra ettiği düşüncesince duyduğu mutluluğu dile getiren Aldemir, şunları kaydetti:

"Sokak röportajına çıktığımda çocuk hakları, çevre, toptan istinas ve benzer sorular sordum. Çünkü bu hakkıyla halkın bilinçlenmesi müstelzim bir konu. Gayet dip dikkat vardı. Bence az buçuk henüz bir tomar dikkat olması gerekiyor. Kendimi ekranda gördüğümde, 'nerede kusur yapmışım' ve ya 'nerede henüz elleme olabilirim' niteleyerek düşünüyorum. Genelde henüz elleme ne olabiliriz niteleyerek konuşuyoruz. Gerçekten bu mevzuda elleme olduğumuzu düşünüyorum. Bence insanoğlu bu cins şeylere duygulu olmalılar. Bence izlenmeliyiz. Çünkü hakkıyla çalışkanlık veriyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ