USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Temizlik malzemeleri üreten öğrenciler okullarına salname 4 milyon teklik kazandırıyor

Kovid-19 salgını sürecinde dezenfektan, nakit sabun ve satıh temizleyici ihtiyacını üretmeye başlamış olan Adana'daki Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okulda manzume öğrenmenin birlikte üretime de ulama sunuyor.

Temizlik malzemeleri üreten öğrenciler okullarına salname 4 milyon teklik kazandırıyor
23-12-2021 16:15
Adana

Kovid-19 salgınının başlangıcından itibaren el dezenfektanı ilkin kazanmak neredeyse nakit sabun ve satıh temizleyici üretimine başlamış olan Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, kentteki okulların temizlik maddeleri ihtiyacını karşılayarak salname 4 milyon teklik dirimlik elde ediyor.

Kimya Teknolojileri Bölümünde pedagoji bilimi düzlük 82 öğrenci, derslerde öğrendikleri kuramsal detayları atölyede öğretmenlerinin de yardımı ile pratiğe dökerek icra ettikleri temizlik malzemesi üretiminden ad başı maaş sayı farkı 2 bin teklik yarar elde edebiliyor.

Meslek öğrenirken mal da elde eden öğrenciler, yetkilendirilmiş olduktan sonradan da kalifiye aralık öge adına iş bulmada başağrısı çekmiyor.

Okul Müdürü Deniz Kılınç, AA muhabirine 568 öğrencinin bulunmuş olduğu okullarının adeta üretimevi kabil çalıştığını söyledi.

Matbaa, makine, metal, möble ve iç dekorasyon, kimya, enformatik ve cazibe elektronik uygulayım bilimi alanlarının bulunmuş olduğu okullarında öğrencileri mükemmel kuvvetli duruma bildirmek düşüncesince çalıştıklarını aktaran Kılınç, bu kapsamda da kuramsal eğitimin yanında öğrencilerin atölyelerde kılgı etme şansı yakaladığını belirtti.

Kılınç, Kimya Teknolojileri Bölümü atölyesinin de öğrencilerin repertuvar kazanılmış olduğu ehemmiyetli alanlardan birisi olduğunu, burada Kovid-19 ile uğraş düşüncesince dezenfektan ilkin kazanmak neredeyse nakit sabun, satıh temizleyici üretimine başladıklarını anlattı.

Öğrenciler kabilinden meydana getirilen ürünleri kentteki başka okullara gönderdiklerini anlatım fail Kılınç, şöyleki bitmeme etti:

"Alanımızda basar kebap kapital meta kapsamında toprak ve el dezenfektanı, nakit sabun üretiyoruz. Üretimlere pandemi süreciyle başladık. Kısıtlı imkanlarla atölyemizi kurduk. Bu sene yapmış olduğumuz hep iş hacmi 4 milyon lirayı aştı. Okulumuzda günce 10 titrem el dezenfektanı, 8 titrem satıh temizleyici, 4 titrem da nakit sabun istihsal kapasitemiz var. Ürünlerimizi Milli Eğitim Bakanlığımıza ilişkin okul ve kurumlara gönderiyoruz. Öğrencilerimiz burada hem dizge öğreniyor bununla beraber dirimlik elde ediyorlar. Öğrencilerimiz kısaca 1000 ile 2 bin teklik ortada dirimlik elde ediyor."

"Mezunlar işe yerleştirmede avantajlı oluyor"

Kimya Teknolojisi Alan Şefi Murat Yılmaz da bölümlerinde fabrikaların nitelik arama laboratuvarlarına öğrenci yetiştirdiklerini söyledi.

Kimyager ve kimya mühendisinin altı öge ihtiyacının bu bölümle karşılandığını dile getiren Yılmaz, "Mezunlar işe yerleştirmede avantajlı oluyor. Buradan yetkilendirilmiş olduklarında tekstil, çimento, boya fabrikalarının laboratuvarlarında ferah ferah çalışabilecek kapasiteye geliyorlar." dedi.

Öğrencilerden Mehmet Emin Demir, mesleğin inceliklerini öğrendiği kısımda maaş sayı farkı 1500 teklik kazandığını anlatım etti.

Dezenfektan, toprak temizleyici ve nakit savun üretiminden elde etmiş olduğu gelirle hem öz harçlığını çıkardığını bununla beraber ailesine dayanaklık etmek bulunduğunu aktaran Metin Eksen de üniversitede kimya mühendisliği kıraat etmek istediğini belirtti.

Mustafa Çokan, kazanılmış olduğu mal yardımı ile ortaöğretim yıllarından öz ayakları üstünde durduğunu ve ailesine bu sayede yardım sağlamının mutluluğunu yaşadığını anlattı.

Zeliha Dalanmaz, yetkilendirilmiş olduktan sonradan kimya mühendisi kazanmak istediğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ