USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta: 'Şehrimizde Omicron henüz görülmedi'

Güney Afrika'da ortaya çıkan dünkü Koronavirüs varyantı 'Omicron'un vatanımızda az da olsa bazısı kentlerde görülmekteyken Trabzon'da şu anne denli bu yönde birlikte olaya rastlanmadığı belirtildi.

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta: 'Şehrimizde Omicron henüz görülmedi'
25-12-2021 12:23

Konuyla ait değerlendirmelerde mevcut Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Trabzon'da şu anne derece Omicron olayı görülmediğini fakat ilerleyici süreçlerde bu varyantın Trabzon'da da görülebileceğini belirterek tedbirlerin doğrudan bırakılmamasını istedi.

Covıd-19 vakalarının Trabzon'da çoğalma trendinde bulunduğunu kaydeden Usta, telkih dair ilkin 12-25 gözyaşı grubunun telkih olmada yüzdelik sayısının ceninisakıt bulunduğunu söyledi.

Kış mevsimi nedeniyle insanların bağlı olanlarda şimdi baş döndürücü bulunduğuna ilgi çekici Usta, bu yerinde yanı sıra olay sayılarını artırdığını tabir ederek “Maalesef olaylarımız faziletli seyrediyor. Artış trendimizi sayın Bakanımızın paylaştığı haritalardan verilerden de görmekteyiz vatandaşımız bunu görmüş oluyor. Bizim ilkin rastgele ortak çeşit koşulda insanımızın peçe aralık harbilik kurallarına uyma etmesini ilkin bekliyoruz. Henüz bu pandemi süreci bitmedi nedeniyle maske, mesafe, temizliği boşlama etmeden yolumuza sürdürmek zorundayız” diyerek konuştu.

Trabzon'un ortak iki aydır Faz-3 emek vermesi içinde bulunduğunu tabir fail Usta, aşıda ülkemizin ilkin evvel 9 dünya arasına girmiş olmasının şişman ortak kazanım bulunduğunu kaydederek “Aşıda türkiye ilkin evvel 9 dünya arasına girmiş olması şişman ortak avantaj. Türkovac aşımızı ürettik. Birkaç aydır Faz-3 emek vermesi içinde de bulunuyorduk. 40 merkezden bir tanesi idik. Güzel neticeler elde edildi. Acil kullanma onayına sürüldü ve ikrar edildi. Dolayısıyla o da andıran ortak sürede yeğleme edilen aşılar içinde dağıtıma çıkmak olacak talip olursa onu da kullanmış olacak” dedi.

“Aşılarla ilgili tek eksiğimiz yok”

Aşılarla ait rastgele ortak kalık bulunmadığını tamlayan Usta ”Aşılarla ilgili tek eksiğimiz yok. Biontech de elimizde mevcut Sinovac aşımız da elimizde var. Türkovac ulaştığında onu da anons edeceğiz o da ergin olacak. Dolayısıyla rastgele ortak ne yeğleme ediliyorsa aşının erişe bilirliğini elde etmiş olacağız. Aşılarda ilkin dinç gözyaşı kuşakta12-25 gözyaşı grubunda az buçuk şimdi enerjik olunmasını bekliyoruz. Oralardaki rakamlarımız az buçuk şimdi ceninisakıt yüzdelik adına 65-70 civarında. Oralarda az buçuk şimdi akım olmasını bekliyoruz. İnşallah Türkovac aşısıyla baş başa bu hareketin artmasını rüya ediyoruz” halinde konuştu.

"Şuana derece kapanan meslek olmadı"

Okullarda devir zamane vakaların yaşandığını fakat okulların kapanmadığını tabir fail Usta, “Okullarda gerek istemez olaylar oluyor. Çocuklar az buçuk şimdi engellenemez yahut kurallarla ilgili özlük aralarında az buçuk şimdi elastik davranabiliyorlar. Dolayısıyla okullardan olaylarımız azda olsa de olsa oluyor. Mümkün olduğunca okullar da karışma iktisap kılmak neredeyse kurallara uyulan yerlerde ise ortak sorunumuz olmuyor. Okullarda olduğunda, meslek kapattığımız şu anne derece tek yok. Ancak sınıfları karantinaya aldığımız okullarımız oldu. Onlarda rehberimize layıkıyla kurallara kelimesi kelimesine uyarak sistemimizi işletiyoruz” ifadelerini kullandı.

"Aşıda anlaşılan kaygıları olan, kendine layıkıyla kimi şüpheleri bulunan eşhas oluyor"

Aşı dair kimi insanların tasalı bulunduğunu tamlayan Usta, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“Pandemi süreci bitmeme ediyor. Özellikle tığ bu illetten maşer adına kurtarabilmemiz düşüncesince Sağlık Bakanlığımız emek harcamaları bitmeme ediyor. Vatandaş boyutuyla da olması müstelzim ortak tane nesne maske, mesafe, harbilik kurallarına uymak. Aşıyla ilgili telkih sırası ulaştığında de geciktirmeden aşısını yaptırmaları. Aşıda anlaşılan kaygıları olan, kendine layıkıyla kimi şüpheleri bulunan eşhas oluyor. Bunlar baş döndürücü içtimai adına kitlesel adına karşımıza gelmiyor. Bir insan ortaya çıkıp ortak nesne anlattı mi, onun çevresinde ona inananlar da ortaya çıkmak olabiliyor. Böyle ıvır zıvır değersiz münferit gruplar halinde ancak, topladığınız devir yüzdelik 20'lere karşılama ediyor. Şehrimizde 800 bin nüfusa, yüzdelik 20'ler azımsanacak ortak nicelik oluşturmuyor. Bu da kısır kısır döngü içinde vakaların oluşmasına yahut virüsün yaşayacağı bedenler oluşmasına kere açıyor. Dolayısıyla bizim anca baş döndürücü kitlesel, şu kütle bunu sağlamaktadır dediğimiz ortak grubumuz yok” dedi.

Bekir Koca
 

İLGİLİ HABER
Omicron mutasyonuyla enfekte olanların hastanede otama rüyet riski yüzdelik 70 şimdi az Omicron mutasyonuyla enfekte olanların hastanede otama rüyet riski yüzdelik 70 şimdi az
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ