USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Trakya'nın dişi toprakları fotoğraf tutkunlarını kendine çekiyor

Doğası, zamanı ve mutfağıyla öne çıkan Trakya, akıbet zamanlarda zirai üretimin turizmle birleştirildiği agro turizmle de dikkati çekmeye başladı.

Trakya'nın dişi toprakları fotoğraf tutkunlarını kendine çekiyor
25-04-2022 11:59
Kırklareli

Bereketli topraklara ehil Trakya'da yetişen az daha herhangi müşterek ürün, zirai turizmin müşterek parçası biçimine geliyor. Bölgedeki fotoğraf derneklerinin yanında İstanbul'daki fotoğraf tutkunları, kanoladan ayçiçeğine, lavantadan çeltiğe tarımın renklerini kadrajlarına çekmek düşüncesince yoğun pıtrak organizasyonlar düzenliyor.

Bu organizasyonların bu mevsimdeki tasrif noktası ise Trakya'yı sarıya boyayan kanola tarlaları.

Türkiye'nin nice kentinden fotoğraf tutkunları, Trakya'nın değerli rengi tarlalarını ölmezleştirmek düşüncesince alana geliyor.

Özellikle güneş doğumu ve batımına andıran saatlerde ayrı müşterek güzelliğe bürünen tarlalar, nice meraklı resimci çeşidinden tabii stüdyo namına kullanıyor.

"Sarı ve yeşilin nitelik cümbüşü görülmeye değer"

Tarımsal üretimi turizmle buluşturan organizasyonlardan birisi de Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesine ilişkin Kuştepe köyünde oturmuş Pavli Atölye.

Pehlivanköy kazasının emektar isminden esinlenen düzenleme 400 sözü geçen köye periyodlarla onlarca fotoğraf sanatçısını çekerek semt tanıtımına yardım sunuyor.

Atölyenin konuşma yönetmeni Gülşen Gürses, AA muhabirine, agro gezim (tarım turizmi) hayali, amacı ve ideali ile Trakya'nın ensesi kalın nebat örtüsünü sanatla buluşturduklarını söyledi.

Doğayla iç içe devir geçirdiklerini anlatım fail Gürses, Türkiye'nin nice noktasından fotoğraf sanatçılarının alana gelmiş şekilde tabiatın nitelik cümbüşünü objektiflerine yansıttıklarını kaydetti.

Trakya'nın köylerindeki kızların fotoğraf tutkunlarına modellik yaptıklarını özetleyen Gürses, "Kanalolar aşırı güzel. Trakya çiftçisinin bundan böyle kanolaya ilgisinin arttığı hacısı hocası çeşidinden biliniyor. Biz de bunun görsel vaziyetini sanatımıza bap ve görüntü ediyoruz. Sarı ve yeşilin nitelik cümbüşü görülmeye değer." diyerek konuştu.

Kanola tarlalarında söve ve muhtelif dekorlar ile düşüntülü fotoğrafların elde edilmesine yardım sağladıklarını aktaran Gürses, şöyleki bitmeme etti:

"Burada hem müziğimizi dinliyor hem doğayla iyi sayaç geçiriyor ve sanatla alakalı faaliyetlerimizi yürütme ediyoruz. Bu yazar etkinlikleri kılıç ayçiçeği, lavanta, çiçek açan ağaçlarla yapıyoruz. Misafirlerimiz başta İstanbul'dan katılıyor. Hedefimiz sanat, gayemiz agro turizm."

"Trakya'nın doğası herhangi müşterek sezon ayrı müşterek görk sunuyor"

İstanbul'dan etkinliğe eklenmiş olan fotoğraf sanatçısı Sinan Türkmen ise Trakya'nın ensesi kalın coğrafyasında düşüntülü fotoğraflar çektiklerini belirtti.

Kovid-19 salgını devrinde bu çeşit etkinliklerin yapılamadığını anımsatan Türkmen, "Trakya'nın doğası herhangi müşterek sezon ayrı müşterek görk sunuyor. Bereketli topraklar, iyi manzaralar, iyi insanlar... Her muhtelif fotoğrafa doyup gidiyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ