USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Turistik Doğu Ekspresi'nin misafirleri akıbet durakta natür ve tarihle buluşacak

Yeni yüz koronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde açıklık verdiği seferlerine 15 Aralık Çarşamba haset başlamış olacak Turistik Doğu Ekspresi ile sonuç durak bulunan Kars'a doğacak yolcular, zamanı ve tabii güzellikleri ortak arada görecek.

Turistik Doğu Ekspresi'nin misafirleri akıbet durakta natür ve tarihle buluşacak
14-12-2021 12:50
Kars

Doğu Ekspresi'ne geçici talebinin çoğalması karşı bu ilginin karşılanması, yolculara daha dobra fariza sunulması ve iç turizme yardım iletmek amacıyla 2019 senesinde ayrımsız ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ iş donanmasında Turistik Doğu Ekspresi treni hizmete sunuldu.

TCDD Taşımacılık AŞ'nin en etraflıca rotalarından bir tanesi bulunan Doğu Ekspresi, Ankara'dan cereyan yazar Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum güzergahında 1310 kilometre biçim katettikten sonraları sonuç durağı Kars'a ulaşıyor.

Ankara-Kars arasındaki önce seferini 29 Mayıs 2019'da karşıcı ve turistlerin takdirini toplayan Turistik Doğu Ekspresi, bütün dünyayı etkileyen Kovid-19 salgını önlemleri çerçevesinde 2020'de seferlerine boşluk verdi.

Kovid-19 önlemlerinde normalleşmeye dönülmesiyle baştan seferlerine başlamış olacak bulunan gezinsel tren, boşluk verildikten sonraları önce seferini 15 Aralık Çarşamba haset yapacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun uğurlayacağı yolcularıyla Ankara'dan cereyan yazar sonuç durağı Kars'a ulaşacak Turistik Doğu Ekspresi ve halen seferlerine bitmeme fail Doğu Ekspresi Treni ile kente mevrut evcil ve ecnebi turistler, güzergah süresince karla ciltli Anadolu'nun içlerinde "masalsı yolculuk" yapıyor.

Her dü trenin sonuç durakları bulunan Kars, bu sayede bilhassa kışın baş döndürücü sayıda evcil ve ecnebi turisti ağırlıyor.

Kars'a mevrut yolcular, Kafkaslar'dan Anadolu'ya önce antre kapısı olma özelliği ile ayrı ciddiyete cemaat bulunan "Dünya kenti", "medeniyetler beşiği", "binbir kilise" ve "40 kapılı şehir" namına aşina UNESCO Dünya Miras Listesi'nde toprak düzlük Ani Ören Yeri'ni, Kars Kalesi'ni, Anadolu'da meydana getirilen önce Türk camisi Ebul Menucehr Camisi'ni, Amenaprgiç Kilisesi'ni, Ani Katedrali'ni, Dikran Honentz Kilisesi'ni, Abugamir Pahlavuni Kilisesi'ni görüşme ediyor.

Türkiye'nin ehemmiyetli turizm merkezlerinden bulunan ve kışın yüzeyi buzla kaplanan Kars-Ardahan arasındaki Çıldır Gölü'nü de görüşme fail turistler, kışın 123 kilometrekare sektörünün topu topu buzla kaplanan bu gölde süvari kızaklarla dolaşma yaparak, göl üstündeki buzları kırıp Eskimo usulü balık avlayabiliyor.

Türkiye'deki üç etkileşimli müze ortada toprak düzlük Kars'taki Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi'nin yanında gravyer ilkin kazanmak neredeyse ayrışık peyniriyle adlı sanlı Boğatepe köyü ve Susuz Şelalesi de kente mevrut turistlerin ezgi uğrağı mekanları ortada bulunuyor.

Yeterli kar kalınlığına ulaşılmasıyla ski sezonunu anahtar olan, sarıçam ormanları ortada toprak düzlük Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde yada Ardahan'daki Yalnızçam Kayak Merkezi'nde kayağın keyfini çıkartabilecek bulunan turistler, konakladıkları otellerde kışın elzem lezzetlerinden budala hitit yiyebiliyor.

"Beklediğimizden baş döndürücü daha ortak tomar özen var"

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, AA muhabirine, Turistik Doğu Ekspresi'nin seferlerinin baştan başlamış olacak olmasını sevinçle karşıladıklarını anlatım ederek, "Masalsı gezi deneyimi sunan ve dünyanın mahdut rotalarından birinde fariza sağlayan Turistik Doğu Ekspresi seferleri olsa olsa baştan başlıyor. Trenle, ülkemizin nice değişik destinasyonunu gördükten sonraları Gazi Kars'ımıza ulaşacak ziyaretçilerimizi, Dünya Mirası Listesi'ndeki Ani Ören Yeri, Çıldır Gölü'nde süvari kızak deneyimi, billur kar diyarı Sarıkamış'ta ski tadı ve site merkezindeki göz kamaştırıcı Baltık mimarisi binalar beklemektedir." dedi.

Hem etraflıca senelerdir seferlerini sürdüren Doğu Ekspresi'nin bununla beraber gezinsel trenin Kars'a ehemmiyetli katkılar sağlandığını özetleyen Çetin, şunları kaydetti:

"Kars'ımıza gelenlere behemehâl budala yemelerini, kaşar peyniri peyniri ve gravyer peyniri tatmalarını, hediyelik obsidyen taşı ürünlerini almalarını başvuru ediyorum. Turistik Doğu Ekspresi'ne beklediğimizden baş döndürücü daha ortak tomar özen var, yolcular şu an bilet bulmada ağırlık çekiyor, ne denli defa sayısı arttırılırsa gine de gereksinimi karşılamayacağını düşünüyoruz. Mevcut Doğu Ekspresi treniyle ilimize gelenlerin sayısında da manalı ortak artım oldu, bu ziyaretçi sayısı ve özen artarak bitmeme etmektedir."

Çetin, gezinsel trenin turizmdeki önemine aksan yaparak, "İlimize mevrut ziyaretçilerimiz Çıldır Gölü'nde Eskimo usulü balık destekleme olanağı bulabildikleri neredeyse Selim ilçesinde de kar üzerinde cirit oyunu oynama, strateji olanağına cemaat olacak. Bu ekspresin gine hizmete başlamasından çevre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına, TCDD'ye, Kars milletvekillerine ve Kars Valisi Türker Öksüz'e tükenmez teşekkürname ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Turistik Doğu Ekspresi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TCDD Taşımacılık AŞ iş donanmasında turizme yardım amacıyla yaşama geçirilen ve 29 Mayıs 2019'da önce seferine süregelen Turistik Doğu Ekspresi, Kovid-19 salgını zımnında 2020'nin mart ayında geziye boşluk vermişti.

Ankara-Kars-Ankara güzergahında Doğu Ekspresi'ne seçenek namına konulmuş bulunan Turistik Doğu Ekspresi, Erzincan, Erzincan-İliç, Erzurum, Sivas-Divriği ve Sivas-Bostankaya istasyonlarında etraflıca mütemadi durarak, yolcularının buralarda keşfe çıkmasına olanak sağlıyor.

Ankara-Kars anlamında Erzincan'da 2 vakit 50 dakika, İliç'te 3 vakit 5 zaman ve Erzurum'da 2 vakit 40 zaman duran gezinsel tren, Kars-Ankara anlamında ise Divriği'de 2 vakit 50 zaman ve Bostankaya'da 3 vakit 15 zaman ıtlak veriyor.

Ankara-Kars ortada haftada 2 şimendifer kazanmak neredeyse çapraz namına yapılacak seferlerde 1310 kilometrelik parkuru 31,5 saatte tamamlayacak trenler, Ankara'dan çarşamba ve cuma namazı günleri, Kars'tan cuma namazı ve piyasa günleri cereyan edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ