USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Türkiye'de önce olacak kanser hücre tedavisinin hastalardaki uygulaması başladı

Ankara Hematoloji ve Onkoloji Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, kanserde CAR-T hücre tedavisinin, klinik icraat kapsamında Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hastalara uygulanmaya başladığını bildirdi.

Türkiye'de önce olacak kanser hücre tedavisinin hastalardaki uygulaması başladı
04-02-2022 16:54
Ankara

Dünya Kanser Günü nedeniyle ortak otelde, melez adına arsıulusal katılımlı düzenlenen "2. Ankara Hematoloji ve Onkoloji Günleri" başladı. Bu çerçevede Ankara Hematoloji ve Onkoloji Derneğinin ev sahipliğinde 6 Şubat'a derece sürecek toplantıların anne ruzname maddesini CAR-T hücre tedavisi ve kanserde agnostik tedavi yaklaşımları oluşturacak.

Derneğin Kurucu Başkanı ve ayrımsız sürede Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hematoloji Kliniği ve Kök Hücre Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, bu kapsamda düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında, gündeş kanser tedavileri kendisince bilim verdi.

Dünya Kanser Günü'nün bu yılki arsıulusal sloganının "Tedavi açığınızı kapatın" adına belirlendiğini anımsatan Altuntaş, "Dünya Kanser Günü mottosu 'Kansere alan kıraat etmek düşüncesince 21 günde 1 gün.' Yani 2022 senesinde ferdî sağlığınızı iyileştirmek, karın ağzı kanserinin ortadan kaldırılmasına mütalaa görevlisi olmak, kendinizi eğitmek, kanser hizmetlerine düşünmek düşüncesince minimum 21 günde 1 güneş kendinizle konuşun. Günlük güdeleme ve tatbik müşavirlik kabul etmek düşüncesince kanser okuluna kaydolun." ifadesini kullandı.

Türkiye'de değme sene tahminî 2 bin toy kan kanseri olayı görülüyor

Löseminin de tedavi edilebilmekte ve ağız ağıza yenilebilir ortak illet bulunduğunu vurgulayan Altuntaş, "Ülkemizde değme sene 1500-2 bin toy kan kanseri olayı görülmektedir. Her ne derece kan kanseri görülme sıklığı kalık olsa da gündeş tedaviler ile derinliğine devamlı hayat yüzdelik 60'lara derece çıkmıştır. Bazı çocukluk dönemi lösemilerinde bu miktar yüzdelik 90'lara derece ulaşmaktadır." bilgisini paylaştı.

"Kişiselleştirilmiş tedavilere cevap payı yüzdelik 80'lere çıkıyor"

Kişiye ibdai tedavilerin uygulanabilmesi, mümkün taraf etkilerin önceleri öngörülebilmesi, tedavi etkinliğinin değerlendirilmesi kabilinden unsurlar açısından "parmak izi" adına bilinen "Genomik Profilleme"nin klinik faydasının bundan böyle tartışılmaz bir duruma geldiğini kail Altuntaş, kanser hastaları düşüncesince kişiselleştirilmiş tedavilerin önemini vurguladı.

Prof. Dr. Altuntaş, ahit onkoloji tedavilerinin yüzdelik 46'sının hedefli tedavi olduğunu, ihya etabındaki kanser ilaçlarının yüzdelik 73'ünü ise kişiselleştirilmiş tedavilerin oluşturduğunu belirterek, şu halde konuştu:

"Hedefli tedaviler, salim kalım rakamlarını ehemmiyetli kurda artırmaktadır. Çoğu kanser türünde kimyasal tedavi yanıtları yüzdelik 30-50 iken, insana başmaklık hedefli tedaviler ile tedaviye ilişkin cevap oranları yüzdelik 80'lere derece çıkmaktadır. Kişiselleştirilmiş tıbbın amacı, hastaların kalıtım bilimi yapısını ve hastalara başmaklık öteki nitelikleri dikkate alarak tedavileri insanlara makul bir duruma getirmektir.

Kişiselleştirilmiş tıp, tümörlerde kansere biçim açan kalıtım bilimi değişimlere odaklanmaktadır. Değişen genler, hedeflenebilir genomik değişimleri belirleme fail ortak sınav çeşidi bulunan genomik testlerle belirleme edilebilmektedir. Hastaların kansere biçim açan onkogenik etkenleri seçici ortak halde inhibe fail gizil tedavilerden üstünlük sağlayabilmesi düşüncesince efdal nitelikli jen testlerinin rutin klinik uygulamanın ortak parçası olması önemlidir."

Türkiye'de önceki bulunan CAR-T hücre tedavisinin klinik emekleri sürüyor

Prof. Dr. Altuntaş, kişiselleştirilmiş CAR-T hücre tedavisinin, Türkiye'de önceki el klinik araştırı kapsamında Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hematolojik kanserli hastalara uygulanmaya başladığını anımsattı.

Altuntaş, tedaviye ilişkin, şu detayları paylaştı:

"Ülkemizde ortak önceki adına Multiple Myeloma hastalarında safha emekleri kapsamında, CAR-T hücre tedavisini uygulamaya başladık. Hastalar, kanser hücrelerini elan çelimli ortak halde namevcut fail ve beniz binlerce dolara dünyalık bulunan bu tedaviden, planlı klinik araştırı kapsamında parasız yararlanabiliyor.

CAR-T hücreleri kalıtım bilimi adına düşünülmüş bileşimli T-hücre reseptörlerini taşır. Bu halde muafiyet hücreleri kanser hücrelerine huzur yönlendirilmekte ve kanser hücrelerinin muafiyet hücreleri çeşidinden namevcut edilmesini sağlamaktadır. Teorik olarak, bu imal edilmiş hücreler, rastgele ortak antijene huzur yönlendirilebilir ve gaye kanser hücrelerini elan çelimli halde öldürebilir. Bu prosedür esasta kişiselleştirilmiş ortak tedavi yöntemidir."

Altuntaş, rüya donör bu tedaviden elan aşkın hastanın faydalanabilmesinin, degaje seviyede erişilebilirliğine ilişkin bulunduğunu vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ