USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Türkiye'nin sondaj faaliyetlerinde eş imzası

Kanuni sondaj gemisinde Materyal ve Lojistik Koordinatörü adına etkin Dilay Altunay, "Zarafetinizle yetkinliklerinizin enerjisini birleştirirseniz elinizin hamuruyla herhangi bir çeşitli koca işine karışabilirsiniz." dedi.

Türkiye'nin sondaj faaliyetlerinde eş imzası
08-03-2022 11:51
Ankara

Kanuni sondaj gemisinde Materyal ve Lojistik Koordinatörü yerine fariza karşıcı Dilay Altunay, AA muhabirine, toplumda "erkek mesleği" yerine tanıdık işlerde fariza kabul etmek talip bayanların hayallerinin arkasından gitmeleri icap ettiğini söyledi.

İş dünyasına Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığında (TPAO) pervaz koordinatörü yerine başladığını tamlayan Altunay, "Çalıştığım 3 değişik sektörde de 'kadın başına' diyerek başlamış olan ezber cümlelerle yaklaşan çevrem kabilinden eleştirildim. Gemide, karada, havada ne iş yapmış olursanız yapın birtakım kalıpların haricinde iş yapıyorsanız ön kaza oluyor. Örneğin, düzentileme saatleriniz sabahleyin 9 kısımlar 5 değilse, iş seyahatine çıkmanız gerekiyorsa, katılmanız müstelzim iş yemekleriniz varsa, müşterek tomar emek yapmanız gerekiyorsa ve ya işiniz dolayısıyla eve geç gitmeniz gerekiyorsa bunların bütünü 'kadın başına' yapılmayacak şeyler yerine görülüyor. Ancak bu ön yargılar benim düşüncesince tek devir aşırı ehemmiyetli olmadı." dedi.

Altunay, gemide çalışanların yüzdelik 97'sinin koca bulunduğunu belirterek şu biçimde bitmeme etti:

"Gemilerimiz lavabolar, giyinme odaları, spor salonuyla hem eş hem rical düşüncesince ayrımsız olanakları sağlayacak biçimde tasarlanmış. Gemide etkin eş sayısı ihtimal az ancak bu, sayımızın artmayacağı anlamına gelmiyor, ayrıca adım adım da artıyor. TPAO'nun gemiye nakil sürecimde beni aşırı cesaretlendirdiğini ve eş personel istihdamı dair şürekâ bulunduğunu ilkin katmak isterim."

"Neleri başarabildiğinizi sahada gösterin"

Kanuni sondaj gemisinde, Filyos Kıyı Lojistik Merkezi'nden dayanak gemileriyle mevrut materyallerin vaktiyle ve tehlikesiz biçimde gemide olmasını sağlamaktan mesul bulunduğunu özetleyen Altunay, "Personel transferleri düşüncesince tercih ettiğimiz helikopterlerin planlamalarını, bitmeme fail operasyonlarla senkronik yerine tesirli olmak ve kısaca 190 mürettebatlı geminin grup değişikliklerini vaktiyle tesirli olmak kabilinden hem stresli hem dörtköşe müşterek görevim var." ifadelerini kullandı.

Akademik detayları sahada uygulayabilmek düşüncesince darülfünun tercihini işle eş paydada buluşturmanın ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayan Altunay, şu biçimde bitmeme etti:

"Bir senedir sondaj gemilerinde gereç ve geri hizmet koordinatörü yerine fariza yapıyorum. Ben kombinezon yeteneğimi kullanmayı, ameliye analizör üretebilmeyi ve sahada insanlarla iletişimde olmayı aşırı seviyorum. Bununla beraberce iş geliştirerek ayrımsız sürede üretken olmama imkân tanımış olduğu ve en önemlisi bunları yaparken bahtiyar olduğum düşüncesince bu mesleği seçtim. İş hayatımda motivasyonumu faziletli markajcı en ehemmiyetli kriterler de gelişigüzel daim bunlar oldu."

Benzer bölgelerde emek harcamayı düşünen kız öğrencilere, kendilerine sunulan öğütlerin hayallerine bariyer bulunmasına müsaade vermemeleri tavsiyesinde mevcut Altunay, şunları kaydetti:

"Etrafınızdaki şahısların eleştirilerini, ön yargılarını, mahallenizdeki baskıyı, sizin hakkıyla ne istediğinizi kazara geleceğiniz kendisince konuşanları, sizi kişi dünyasında bilmiş olduğu kadarıyla yönlendirmek isteyenleri dinleyin. Herkesi dinleyin. Mutlaka gitgide işinize yarayacak müşterek şeyler de söylüyorlardır ancak onlara karşılık hasretmek yerine, neleri başarabildiğinizi sahada gösterin. Neler başarabildiğinizi, kendinize ve işinize inancınızı, kararlılığınızı, başarılarınızı görsünler ki bu ağız dalaşı kadın-erkek ekseninden kurtulabilsin. Zarafetinizle yetkinliklerinizin enerjisini birleştirirseniz elinizin hamuruyla gelişigüzel çeşitli koca işine karışabilirsiniz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ