USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin mangal ateşi yakıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin, Türkiye'de meydana getirilen festivaller içinde en düşüt karbon kadem izine eş olmasını "Alkışlanacak ve ölçüm edilecek ortak konudur." sanarak değerlendirdi.

Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin mangal ateşi yakıldı
07-10-2022 21:01
Adana

Bakan Kasapoğlu, Vali Süleyman Elban, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, bazısı milletvekilleri, şefler ve başka davetliler ile Merkez Park'ta meydana gelen festivalin kortej yürüyüşüne katıldı.

Kortej yürüyüşüyle merasim bölgesine güzeşte Kasapoğlu, buradaki konuşmasında, iyi kent Adana'da bulunmaktan mevki duyduğunu söyledi.

Adana'nın, artağan topraklarıyla, sanayisiyle, üretimiyle, gençleriyle, sporcularıyla hususi ortak kent bulunduğunu aktaran Kasapoğlu, başka iller denli Adana düşüncesince acemi hizmetleri ve olanakları buluşturma namına mücahede göstermekten, arak dökmekten iri ortak cümbüş ve mevki duyduklarını belirtti.

Adana'nın bayrak ortak kent bulunduğunu vurgulayan Kasapoğlu, "Ulaşım altyapısına bakmış olduğunuzda 3 saatte Ankara'dan Adana'ya geliyoruz artık. Devasa ortak otoban ağıyla Türkiye'nin değme namına bulunan bağlantısı en çelimli halde hızlandırılmış. Diğer enfrastrüktür imkanlarıyla tahsilden sağlığa, Türkiye'nin en çağcıl hastanelerinden ortak tanesi Adana'mızda. Sağlıktan cahillik yatırımlarına, 9 nüsha yurtta 11 bin darülfünun öğrencisine iş veriyoruz Adana'da. Tüm başvuran öğrencilerimizi hem de önceki fazda yerleştirdik." dedi.

Kasapoğlu, Adana'nın sporunu, gençlerini hâlâ güçlü, hâlâ gönençli yarınlara istihzar namına bugüne derece bulunduğu denli artık da mücahede ve çabalarına heyecanla ve aşkla bitmeme edeceklerini anlattı.

Adana mutfağının elden kebapla değil, yüzlerce lezzetiyle artağanlık kırcı bulunduğunu vurgulayan Kasapoğlu, şöyleki bitmeme etti:

"Bunu bugünlere taşıyanlara binlerce kere teşekkürname ediyoruz. Bu festival bu emaneti yarınlara transfer vesilesi. 6'ncısı düzenleniyor hem de uluslararası. Başta Adana Valiliğimiz kazanmak neredeyse bu iyi festivalde emeği, çabası olan, ulama sağlayıcı tamamı paydaşlarımızı da candan kutlama kartı ediyoruz. Sağ olsunlar, mevcut olsunlar. Tabii Adana medeniyetlerin mukarenet noktası. Medeniyetleri, kültürleri buluşturduğu denli bire ortak sürede Adana, mutfakları da ortak araya getirmiş. Tabii ki bu repertuvar baş döndürücü çelimli ortak birikim. Elbette başka illerle, bölgelerle rakiplik var. Biz rekabetten kalitenin doğduğuna inanıyoruz. Sporun bunun en iyi örneğidir, kâfi ki dostluk, birlik olsun. Araya tek karışıklık girmesin, rakiplik nitelik anlamına gelir hâlâ güzele, iyiye iktiran etmek demektir."

"Gastronomi dünyasının ehemmiyetli isimlerinden 200'den ortak tomar kişi katılıyor"

Kasapoğlu, gastronomi birikimini ortak ekin mirası şekilde değerlendirmenin ve bunun doğacak nesillere aktarılmasının ehemmiyetli ortak fariza bulunduğunu anlatım etti. Bu çerçevede, bu sene festival kapsamında düzenlenecek "Genç Şefler Yarışması"nın da ehemmiyetli ortak yürütüm bulunduğunu dile getiren Kasapoğlu, "Bu etkinliğe 50'yi ortak tomar evcil ve ecnebi şef, gastronomi dünyasının ehemmiyetli isimlerinden toplamda 200'den ortak tomar kişi katılıyor. Şunu da bilhassa açıklamak lazım; araştırmalara mucibince turizmde insanoğlu destinasyon seçerken yüzdelik 80 bakımından gidecekleri içtima gastronomi haritasını da niteliklerini de inceliyorlar. Adana'nın bu anlamda da baş döndürücü fakat baş döndürücü avantajlı ortak konumda bulunduğunu da açıklamak istiyorum." dedi.

Bakan Kasapoğlu, Uluslararası Adana hoşlanma Festivali'nin sürdürülebilir aş damı mottosu mesajı ilkin kazanmak neredeyse sağlam baş döndürücü manada ehemmiyetli bulunduğunu aktardı.

Festivalin gündemlerinden birinin de bakir atılmış konusunu bulunduğunu vurgulayan Kasapoğlu, "Festivaldeki tamamı ambalaj ve besin atıklarını ayrıştırarak ortak art inkılap işlemine yayıncı tutulması da bakir atılmış noktasına ehemmiyetli ortak adımdır. Türkiye'de meydana getirilen festivaller içinde en ceninisakıt karbon kadem izine cemaat bulunan aranjman olması da alkışlanacak, ölçüm edilecek ortak konudur. Ayrıca onun düşüncesince de kutlama kartı ediyorum. Tüm bu hassasiyetlerden, gayretlerden ve buradaki sürdürülebilirlik vurgusu ve çalışmasından ötürü ilkin Valiliğimizi, emeği güzeşte herkesi, tamamı katılımcıları bu vesileyle yeniden selamlıyorum. Festivalimizin iyi olmasını diliyorum." diyerek konuştu.

Diğer konuşmacılar

Vali Süleyman Elban da bu sene 6'ncısını düzenledikleri festivali mazruf şekilde değme sene ortak evvelkinden hâlâ şümullü halde gerçekleştirmeye mücahede gösterdiklerini dile getirdi.

Festivale murahhas sayısının artarak bitmeme ettiğini tamlayan Elban, şunları kaydetti:

"Niye Adana'da hoşlanma festivali gıllıgışlı olmakta ve ya niçin baş döndürücü nazarıitibar görüyor? Çünkü bu aş damı baş döndürücü kadim, çelimli ortak mutfak. Hem yüzyıllardan buyana nice coğrafyadan mevrut kültürlerle baş başa onların aş damı kültürü de burada mütekâsif ve Adana mutfağını meydana getirmiş. Yine yüksek Allah bu coğrafyaya o derece baş döndürücü bilinçlilik baht etmiş ki sıfırdan 3 bin 200 metreye derece nice ürüne kısaca bozkır ürününden tutun da tropik ürünlere derece nice ürüne sahip. Bunların minimum 400 üstünde tam sayı ise endemik nebat türünde. Bu derece varlıklı mutfağı destekleyen de hakeza ortak coğrafyası ve hakeza ortak nebat örtüsü, ekincilik ürünü, mahsul çeşitliliği var. Dolayısıyla mutfağı güçlü, tarımı güçlü, mahsulat çelimli fakat değme şeyden ilkin insanı sıcak, insanı samimi, insanı misafirperver, etraflı bunlar ortak araya erişince bu kentte hoşlanma festivali gerçekten oluyor."

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da şehrin ortak fasıl durağanlaştığını, art gittiğini, sonuç 3-5 senedir atağa kalktığını, Adana'nın şu anda sineması, sanatı, kültürü, turizmi ve lezzetleriyle konuşulduğunu anlattı.

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, şehremaneti şekilde şehrin gastronomi kültürüne acemi ortak bedel halkası katmak neredeyse Yüreğir Millet Bahçesi'nde en çağcıl Deneyap Mutfak Eğitim Atölyesini hizmete açacaklarını, burada şehrin lezzetlerini ve bu lezzetlerin uç sunumlarını öğrenecek acemi ustalar, şefler ve garsonlar yetiştireceklerini anlatım etti.

Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç de festivalde üç devir süresince kente katışıksız tamamı lezzetleri misafirlere sunacaklarını kaydetti.

Mangal ateşi yakıldı

Konuşmaların arkası esna Bakan Kasapoğlu, başka seremoni düzeni üyeleriyle mangal ateşini yaktı. Ardından Kasapoğlu, ortak şefle sahnede kızarttığı taş kadayıfı katılımcılara ağırlama etti.

Bakan Kasapoğlu, festival dalında planlı Spor Toto Muaythai Süper Ligi finallerine katılacak sporcularla buluştu.

Kasapoğlu hâlâ sonraları Kozan Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ