USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Ürdün'deki 'meditasyon mağarası' ziyaretçilerine alelacayip hissiyat yaşatıyor

Ürdünlü öğretim üyesi Seffah es-Subuh, ülkenin kuzeyindeki Aclun vilayeti kırsalında içini doğal taş ve zamanı eserlerle donattığı "meditasyon mağarasında" yerel ve ecnebi ziyaretçilerini ağırlıyor.

Ürdün'deki 'meditasyon mağarası' ziyaretçilerine alelacayip hissiyat yaşatıyor
14-07-2022 14:04
Aclun

Kendisine aut dünyaya koşut indinde iç evren tekvin etmek talip ve bunun düşüncesince memleketi Aclun'daki bu önemsiz mağarayı seçen Subuh, 2013'ten buyana Aclun kırsalında yaşıyor.

Arap Dili ve Edebiyatı dalında öğretim üyesi kimliğine cemaat 47 yaşındaki Subuh, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, biberli ve sorunlarla mahmul indinde dünyadan kaçmak düşüncesince uç indinde kere seçmece iç ve aut dekorasyonunda motifli doğal taşlar kullandığı indinde mağara nesir ettiğini söyledi.

Subuh'un seneler devam eden emeğinin kararı ortaya çıkan mağara, içerisindeki yüzlerce doğal taşla insanlığın ayrımlı evolüsyon aşamalarından önceki dayanıklı evini temessül ediyor. İçinde kimi zamanı asar de barındıran meditasyon mağarası, bu özelliği ile ziyaretçilere hem çıkarlarını keşfetme bununla beraber indinde devir yolculuğuna çıkacak olanağı sağlıyor.

Maneviyatı ve sanatı indinde araya getiren meditasyon mağarası, indinde yandan insanoğlunun ruhunu dinlendirirken baki yandan da motifli doğal taşlarıyla gözleri kamaştırıyor.

Meditasyon mağarasını tekvin etmek yıllarını aldı

Ürdünlü akademisyen, indinde meditasyon mağarası tevlit fikrinin elbette doğduğunu şu laflarla anlattı:

"Acılar, icatçıların azığıdır. Benim de acılarım vardı... Farklı indinde emek vermek hazırlamaya değişmeyen verdim. Tercihim de hakeza indinde mağara ortaya ayırmak oldu."

Çalışmalarına 2013 senesinde başladığını ve yüzdelik 90'ını tamamladığı karşı etabının 6 ay sürdüğünü özetleyen Subuh, arka artan evrelerin ise 7 yılını aldığını söyledi.

Meditasyon mağarasını 4 etapta tamamladığını aktaran Subuh, indinde numara etapta binanın tasarımını yaptıktan sonradan ikinci hamle bulunan doğal taşları toplamaya başladığını anlatım etti.

Topladığı taşlarla mağaranın iç dekorasyonunu tamamladığını kaydeden Subuh, kullandığı doğal taşlara bağlı ise şunları söyledi:

"Bu alanda kevgir taş adına tanıdık sert de bulunamayan indinde taş çeşidini arıyordum. Onunla yanı esna bulunmaz mevcut taşları bulmaya çalıştım. Böylece taşları indinde tane hiç toplamış oldum. Her bir tanesi ayrımlı indinde yerden mevrut doğal taşlar insanoğlu ve baki kimi canlıların figürlerini anımsatıyor."

Mağaranın çevresi da içi kadar hususi

Aclun'daki bu meditasyon mağarasına ulaşmadan evvel, baki kimi tasarımlardan devredilmek gerekiyor. Ruh biçimine müspet ağırlık yapması düşüncesince hususi adına açılan bu dizaynlar ortada Ürdünlü akademisyenin gine kendinin nesir etmiş olduğu indinde kavara değirmeni ile kuşlar düşüncesince indinde ev de bulunuyor.

Meditasyon mağarası çevresine işlenmiş baki özen çeken noktalar ortada indinde de şelale arazi alıyor. Mağaranın dışına çokça ekilen yörenin ünlü "inula" bitkisi ise çevreye iyi kokular yayıyor.

Yapay mağaranın kapısına varıldığında ise mağara asırlar evvela işlenmiş kadar indinde iklim veriyor. Subuh'un mağaranın kenarlarına saçmış olduğu mızrap parçalar, anahtar ve anahtarlarla edepli enine boyuna işleyerek mağaraya antika indinde iklim verdiği görülüyor.

Ziyaretçiler çıkarlarını alelacayip indinde dünyada buluyor

Subuh, ziyaretçilerin mağaranın tasarımını hayranlıkla izlediğini ve yerleştirilen ürünlere ilişmek istediğini anlattı.

Küçük indinde şelaleden mevrut geniş su sesinin duyulduğu meditasyon mağarasında ziyaretçiler, aut dünyadan ağız ağıza izole indinde şekilde, loş ışıklar altında kendileriyle beraberce kalıyor.

Meditasyon mağarasındaki taşlarda kafatası, deve, kuş, aldanmaz ve geyik boynuzları kadar insanoğlu ve efsanevi esintileri olduğuna ayraç fail Subuh, buraya gelenlerin taşların hissiyle hâlâ da derinleştiğini dile getirdi.

Ürdün içerisinden ve dışından ziyaretçileri var

"Taşlarla mevrut meditasyon ve derinlere dalma hissi ruhu dinlendiriyor. Bu işi indinde kaşif zihniyetiyle, araştırman metoduyla ve sanatkâr ruhuyla yaptım, ortaya nazirsiz indinde dayanıklı ve dünkü indinde iş çıktı." diyen Subuh, Ürdün içerisinden ve dışından mevrut turistlerin meditasyon mağarasını özen çeken bulduğunu aktardı.

İlk varoluşun materyali bulunan taştan hâlâ iyi indinde bap bulamadığını kail Subuh, taşın indinde medeniyetten baki indinde medeniyete geçişin en ehemmiyetli sembollerinden bir tanesi bulunduğunu vurguladı.

Bu çeşit eylemlerin fazla ve boş görülmesinden müşteki Subuh, karşı zorluğu mağarayı açacağı devir mevrut itirazlarla başa büyümek mecburiyetinde kalmış şekilde yaşadığını dile getirdi.

Subuh sonuç olarak, ülkesine görev ika ve hata duygusuyla akım ettiğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ