USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Ürdünlü kardeşler tarihi mağaraları restore ederek turizme kazandırdı

Ürdün'ün kuzeyindeki Aclun vilayetine ilişkin rustik alanda ferdî çabalarla restorasyonu meydana gelen müşterek kadro tarihi mağara ve çevresinde meydana getirilen konaklama merkezi yerel ve ecnebi turistlerin beğenisini çekiyor.

Ürdünlü kardeşler tarihi mağaraları restore ederek turizme kazandırdı
01-12-2021 12:10
Aclun

Aclun'a ilişkin Arcan köyünden Muhammed (46) ve Tamir Duveykan (42) kardeşler, babalarından kalıt küsurat 10 dönümlük arazide arazi düzlük mağaraları kentin kalabalığından ırak tarih ve tabiatla iç içe dinlence noktayı arayanlar düşüncesince ortak tesise dönüştürdü.

Duveykan kardeşlerin, tahminî 1700 yılık tarihi 7 mağarayı restore ederek gezinsel ortak tesise tahvil projeleri 5 sene evvela başladı. Ürdünlü kardeşler, restore ettikleri geçmiş mağaraya emektar senelerde burada canlı Hristiyan ortak ilmek adamının ismini verdi.

"Asıf House" ismini verdikleri gezinsel tesisin kurucularından Muhammed Duveykan, alanda muammer "Asıf" isminde emektar ortak papazın adıyla anılan 5 salname tesislerinin öyküsünü AA muhabirine anlattı.

Duveykan, "Medeniyetin mümessili şark yahut günindi değildir, nerede olursa olsun güzellikleri görebilen insandır." dedi.

Mağaranın indinde İslam mimarisine akıllıca konaklama bölgeleri yapıldı

Duveykan, Ürdün'ün kuzeyindeki dağlık alanda arazi düzlük arazilerinde insanoğlu kuvvetiyle oyulmuş 7 mağara bulunduğunu söyledi.

"Araziyi ortak gezinsel envestisman projesine dönüştürdük. Çünkü hem tarihi ortak önemi mevcut bununla birlikte Cudeyta Vadisi'ne uzanıyor." diyen Duveykan, alanı aşina olmak isteyenlerin beraberinde karın dinlendirecek ortak dinlence ve yoga gerçekleştirmek arzu edenler düşüncesince projelerini ortak mağarayla başlattıklarını aktardı.

Yaklaşık 5 sene evvela ziyarete açtıkları mağaranın yaz ve şita 22-24 aşama sıcaklıkta kaldığını ve alışılagelen mağaralarda oluşan yankının burada olmadığını kail Duveykan, başkaca dağlık semt bulunmasına karşın rastgele ortak kurt şekli yahut sürüngene de rastlanmadığını tabir etti.

Mağarayı yeniledikleri kabil tesise emektar İslam mimarisine akıllıca kubbeli konaklama mekanları da kazandırdıklarını özetleyen Duveykan, burayı yeğleme fail domestik ve ecnebi turistlerin gecelerini kubbeli mekanlarda geçirerek tabiat ananın göz kamaştırıcı güzelliklerinin tadını çıkardığını aktardı.

"Asıf House" tesisleri domestik ve ecnebi turistlerin dikkat odağı oldu

"Asıf House" tesislerinin bundan böyle dünyanın değişik ülkelerinden Ürdün'e mevrut turistler düşüncesince elzem ortak arazi biçimine geldiğini kail Duveykan, İtalya, Polonya, Hollanda, İngiltere, Avustralya, Fransa, Rusya ve ABD'den turistleri ağırladıklarını belirtti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını öncesinde Türk turistler ile Türkiye'de canlı Ürdünlülerin de çıkarlarını yeğleme ettiğine dikkati çekici Duveykan, toptan salgının bitmesinin peşi esna Türkiye'den doğacak turistleri dört gözle beklediklerini dile getirdi.

Müşterilerinin aldıkları hizmetin peşi esna buradan akıbet aşama kıvançlı ortak halde ayrıldığını kail Duveykan, "Mekan aşırı temiz, tehlikesiz ve çabucak aileleri bildirme ediyoruz." dedi.

Bu tesisle semt sakinlerine de iş olanağı sağladıklarını aktaran Duveykan, halihazırda 20 eş çalıştırdıklarını ve yiyecekler düşüncesince alışverişlerini de bölgenin üreticilerinden yaptıklarını tabir etti.

Konaklama tutarının gecelik 2 eş düşüncesince 55 Ürdün dinarı (77 dolar) bulunduğunu kaydeden Duveykan, bu fiyata dernekevi tatlardan oluşan kahvaltı ve gece ezanı yemeğinin müdahale bulunduğunu söyledi.

Bedevi yaşamını deneyimlemek arzu edenler düşüncesince "kıl çadırlar"

"Asıf House" gezinsel tesisinde bedevi yaşamını deneyimlemek arzu edenler düşüncesince de kıl çadırlar bulunuyor.

Duveykan, tesisi çabucak turistler değil Amman'daki ecnebi diplomatik temsilciliklerde fariza yapanların da yeğleme ettiğini dile getirerek, "Ürdün'de çalışkanlık yayınlayan sağlam aşırı arsıulusal teşekkül de iş toplantıları ile seminerlerini Asıf House tesislerinde yapıyor." dedi.

"Burası ortak başka, vejetasyon gözleri kamaştırıyor"

"Asıf House" tesisinde nazil Polonyalı turist Jean Meroz, mekanı şu laflarla anlattı:

"Burası hakkıyla aşırı güzel, Bu Arap ülkesine geçmiş kez eşim ile mevrut oldum. Akabe ve Ram Vadisi'ni de görüşme ettik fakat bura ortak başka. Buradaki vejetasyon gözleri kamaştırıyor, tabiat ananın tadını çıkarabiliyorsun."

Suudi Arabistan, Irak, Suriye ve İsrail'e yandaki 10 milyonu hayli nüfusa erbap Ürdün, tahminî 100 bin tarihi ve gezinsel yapıta erbap ortak Arap ülkesi namına biliniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ