USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Uzmanlar uyardı: Aşırı kilo gebeliğe engel

Uzmanlar, baş döndürücü kiloların gebeliğe engel olabildiğini belirtirken, kilonun hormonal dengeyi nakzen ağır aksak nüsha görmeye ve nedeniyle gebe kalmayı engelleyebildiği uyarısında bulundu.

Uzmanlar uyardı: Aşırı kilo gebeliğe engel
06-03-2022 13:09

Diyarbakır Memorial Hastanesinde memur Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Burhan hususi ve Diyetisyen Berçem Gülçek, baş döndürücü kiloların gebeliğe engel bulunduğunu ve skor görmede düzensizliklerin meydana geldiğine değindi.

Aşırı kilonun gebeliğe engel olabileceği düşüncesince evvela eskiden kilodan başlanılması gerektiği önerisinde bulunan Op. Dr. Özel, “Kilo, hormonal dengeyi nakzen kesintili skor görmeye ve nedeniyle gebe kalmayı engelleyebiliyor. Dolayısıyla tek tedaviye başlamadan evvela bulunan kilosunun yüzdelik 10'unu verecek olursa kendiliğinden gebe kalma şansı müşterek tomar kalık oluyor. Diyetisyenden dayanaklık etmek almasını lojik olacağını düşünüyorum. Sonuç itibarıyla spor, tagaddi eşitlikleri ilkin akıbet senelerde Türkiye'de ve dünyada fastfood karbonhidrat ağırlıklı beslenme, kesintili tagaddi denli şeylerle baş döndürücü kilo kabul etme artmaya başladı. Beslenmesine özen ederek sporla baş başa ve diyet uzmanı desteği ile bu arada bu işi müşterek tomar ferah ferah çözebiliyorlar. Kiloyla bu arada hormonal balans değişiyor. Hem husye standardını düşürüyor bununla müşterek yumurtaların gelişmesini engelliyor. İstediğimiz boyutta husye oluşamıyor. Adet düzensizlikleri başlıyor ve nedeniyle gebe kalmayı engelliyor. Özellikle şişman çocuk olsun diyerek ailenin ha bire yeme, içmece akımları değişiyor. Bebeğim yumuk olsun, bebeğim gelişsin diyerek önüne mevrut değme şeyi yiyorlar. Biz buna karşıyız. Normal şartlarda hamilelik süresince derneşik ve muvazeneli beslenme. Özelikle karbonhidrattan elan yok yoksul protein ağırlıklı beslenmeyi yeğleme ediyoruz. Kilo arttıkça maatteessüf az riski artabiliyor” diyerek konuştu.

Memorial Dicle Hastanesinde memur Diyetisyen Berçem Gülçek ise, hamilelik sürecinde özelikle planlanan gebeliklerde hamilelik evveliyat vitamin, mineral ve güçlü depolarının ehliyetli olabilmesi hesabına gebelikten üç ay derece evvela derneşik ve muvazeneli müşterek tagaddi düzenine geçilmesini yeğleme ettiklerini kaydetti.

Bu süreçte ana adayının kesinlikle müşterek bilirkişi sayesinde gereksinimlerini karşılayabilecek müşterek tagaddi düzeni oluşturması icap ettiğini tabir fail Gülçek, laflarını şu biçimde sürdürdü:

“Beden yığın endeksimiz 30'un üstünde bulunan ana adaylarımız düşüncesince mefkûre kilo aralığına inebilmesi hamilelik sürecinde oluşabilecek kardiyovasküler hastalık, hipertansiyon, gestasyonel şeker hastalığı riziko faktörlerini enine boyuna indirgemekte. Oldu da planlanmadan oluşan müşterek gebelikle erinç karşıya kaldıysak şayet gebeliğin evvela üç maaş zamanında annemizin kilo kaybı gine müşterek bilirkişi katkısı iktisap etmek şartıyla indirgenebilmekte. Bu mevzuda kesinlikle annenin gereksinimlerini karşılanabileceği bebeğin faiz ve gelişmesini sağlanabileceği biçimde oluşuk müşterek tagaddi planına ihtiyacımız var. Fazla kilosu bulunan annelerimiz düşüncesince kilo kaybı ile mefkûre kilo aralığında bulunan annelerimiz düşüncesince ise çakılı kilo ile evvela üç maaş zamanın bitmeme etmesine, ikinci üç maaş devirde ise 1-1,5 kilo, akıbet üç maaş devirde ise maaş 2-2,5 kiloluk kilo artışını hedeflemekteyiz.”

“Gerekenden müşterek tomar kilo artışı, bebeğin faiz ve gelişimini engelleyici”

İlk üç maaş devirde hedefin ağız ağıza annenin gebeliği elan konforlu geçirebilmesi hesabına oluşturulacak müşterek tagaddi bulunduğunu aktaran Gülçek, “İkinci üç maaş devirde bebeğin kalan vitamin ve mineral gereksinimlerini dikkate alarak oluşturulacak müşterek tagaddi düzeni. Son üç maaş devirde ise omega3, omega6 ihtiyaçlarının arttığını dikkate alarak oluşturulacak müşterek tagaddi düzeniyle bitmeme etmekteyiz. Sadece hamilelik sürecinde değil, hamilelik sonra anca bekliyoruz ki emzirme sürecinde annenin depolarının ehliyetli bir hale gelebilmesini hedefliyoruz. Bu proses içre gine annemizden berenarı bizim belirlediğimiz müşterek tagaddi düzeniyle bitmeme etmesini, fazlalık müşterek kilo almasını ne bebeğe, ne anneye müşterek yardım sağlamadığının bilincinde olmasını istiyoruz. Aksine olması gerekenden müşterek tomar kilo artışı, bebeğin faiz ve gelişimine engelleyici, az veya faziletkâr şişman müşterek bebeğe yahut erkendoğan müşterek doğuma hastalık olabileceğinin bilincinde olmalıyız ki, bu proses hoppadak hamilelik sürecindeki 9 maaş değil, sonrasındaki süreçte de bebeğin zihnî gelişimine müşterek tomar ağır etkisinde bırakır oluşturuyor” biçiminde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ