USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Vücutta hızla yayılıyorsa kanserin habercisi olabilir

Doğuştan mevcud yahut doğumdan sonraları ortaya çıkan, deriye rengini sağlayan ve ahali ortada "Ben" adına aşina “Melanositik nevüs”lerde ortak artım görülüyorsa kanser riski taşıyabileceğini kaydeden Dermatolog Elif Topçu, derideki değişikliklerin bedenin ortak uyarısı b

Vücutta hızla yayılıyorsa kanserin habercisi olabilir
25-11-2021 09:44
Vücudun en ehemmiyetli organlarından bulunan deride meydana mevrut lezyonların boşlama edilmesi ağırbaşlı keyif problemlerine kere açabiliyor. Özellikle dokuncasız adına algılanan düzlem yahut kabarık, pembe, kahverengi yada yağız ihtimalî benlerin mide-bağırsak sisteminde yada metabolik sistemde müşterek sıkıntı bulunduğunu gösterebileceği üzere kanserin bile habercisi olabileceğinin altını çizen Beykent Üniversite Hastanesi Dr. Öğr. Üyesi ve Dermatolog Elif Topçu, normalde rastgele müşterek dava oluşturmayan bu lekelerin renginde müşterek değiş oluyorsa, büyüyüp- küçülüyor yahut nezif ve kaşıntı yapıyorsa kâffesi bu belirtilerin bedenin müşterek uyarısı bulunduğu onama edilip, behemehâl kontrolünün yapılması ve müşterek müddet izlem edilmesi icap ettiğini belirtti.

Benlerle ilgilendiren akıbet zamanlarda toplumda faziletkâr müşterek farkındalık oluştuğunu kail Dermatolog Elif Topçu, “Hem dermotoloji dernekleri bununla beraber iletişim araçları halkımızın farkındalığını yükseltecek katı aşırı muhteva paylaştı. Birçok insan de bu mevzuda aşırı güzel bilinçlendi. Artık insanoğlu devir koruyucular kullanıyor. D vitamini bireşim edecek derece güneşten faydalanıyor. Nitekim benlerle ilgilendiren farkındalığımız oluşurken, öteki cilt lezyonlarını da delik gerisi etmememiz gerekiyor” dedi.

“Beni imitasyon fail emraz var”

Benlerdeki değişimlere nazarıitibar edilmesi noktasında uyarılarda mevcut Elif Topçu, “Benleri aşırı güzel tanıyoruz. Küçük müşterek ebat değişikliği, kanama, artma, küçülme ve çoğalma yerinde doğrudan müşterek cildiyeci ile görüşülmeli. Çünkü benleri imitasyon fail müşterek grup emraz da var. Ben üzere görünüyor ve ego değiller. Başka rahatsızlıkların bulgusu adına deride görebiliyoruz” niteleyerek konuştu.

“Deri tümörü de bene benziyor”

Benlerde yayımlanma yada değiş gözleniyorsa bu durumun ağırbaşlı keyif sorunlarının habercisi olabileceğini tabir fail Topçu, “Benleri artımlı müşterek hastamızın muayenesi esnasında seboreik keretoz (iyi kuşkulu cilt tümörü) lezyonu bulunduğu anlaşıldı. Bu doku bozukluğu bene aşırı benziyor. Benler üzere çabuk yada ağır akıntı ediyor, renkleri ve yapıları değişebiliyor. Kısacası karakteristik müşterek ego taklidi olabiliyor. Bu doku bozukluğu tekli de olabilir çoğalmış şeklide de belirebilir. Yaptığımız muayenelerde vücuttaki lekenin ego olması derece ego olmaması da önemli. Nitekim seboreik keretoz bulunan hastanın ihtimal de mide-bağırsak sisteminde yada metabolik sisteminde müşterek sorunu var. Bunun haricinde kolesterolü de faziletkâr olabilir, insülin direnci, karaciğerinde yağlanma olabilir. Bizim düşüncesince bu ihtimallerin rastgele müşterek birisi zikıymet birer veridir” biçiminde konuştu.

“Derideki tebeddülat bedenin müşterek uyarısıdır”

Vücutta mevcut benlerin cildiyeci kabilinden behemehâl arama edilmesi icap ettiğini tabir fail Topçu, “Bazen kılıç dermatologlar fark örtüsüz gözle vücuttaki lekenin ego olup, olmadığını anlayamıyoruz. Dermoskoplarla bakıp, bu lekeleri izlem ediyoruz. Ben görünümündeki bu lekelerin değişiminde hastanın yaşı ayrıca içre bulunduğumuz zaman fark aşırı önemli. Yani vücutta ego var ise dışardan gözlenebilen çoğalma ve küçülme hali aşırı önemli. Bir taraftan da bu çoğalma ve küçülmeyi tetikleyecek vitamin eksiklikleri, metabolik eksiklikler, magnezyum ve tutya değerleri hastayı değerlendirirken birer veridir. Mutlaka bu lekeleri cildiyeci görmeli ve değerlendirmeli. Derinin ne derece zikıymet müşterek uzuv bulunduğunu hastalarımız bilmeli. Bunun düşüncesince de rastgele müşterek çeşitli cilt değişikliğinin müşterek ikaz bulunduğunu onama ederek, behemehâl dermatologlarına başvurmalılar” niteleyerek laflarını sonlandırdı.

İLGİLİ HABER
Mamografi, emcek kanserini 4 yıl başlangıçta belirleme edebilir 'Mamografi, emcek kanserini 4 yıl başlangıçta belirleme edebilir''
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ