USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Yabancı öğrenciler devletlerinde 'Türkiye'nin fahri elçisi' peyda etmek istiyor

Türkiye'ye görgü bilimi bilimi gibi dünyanın değişik ülkelerinden burs programı kapsamında mevrut arsıulusal öğrenciler, ülkelerine geri geldiklerinde "Türkiye'nin fahri temsilcisi" kazanmak istediklerini söyledi.

Yabancı öğrenciler devletlerinde 'Türkiye'nin fahri elçisi' peyda etmek istiyor
12-12-2021 13:38
Ankara

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca (YTB) Türkiye'de tahsil gören arsıulusal öğrencilerin bilimsel nitelikli donanımlarını bırakmak ve aydın birikimlerine ulama peylemek gibi planlı "6. Uluslararası Öğrenci Bilimler Kongresi"ne eklenen öğrenciler, Türkiye'de mektepli olma deneyimini ve gelecekle ilişik beklentilerini AA muhabirine anlattı.

Selçuk Üniversitesinde doktora talebesi Afgan Nurullah Seyfi, Türkiye'ye önceki kere 2013'te geldiğini belirterek şunları söyledi:

"Türkiye'de mektepli olduğum düşüncesince alım çalım duyuyorum. 2013-2016 yıllarında Türkiye'de erdemli lisans yaptım. 2016'da ülkeme dönerek tedris üyeliğine başladığımda, Türkiye'de elde ettiğim tecrübelerden aşırı faydalandım. Aynı halde doktoramı bitirip ülkeme döndükten sonradan bu tecrübelerimi özlük halkıma, milletime aktarma geçirmek istiyorum."

Türkiye'nin gelişigüzel bölgede manken ortak diyar bulunduğunun altını çizen Seyfi, "Biz Türkiye'de hoppadak terbiye almıyoruz. Düzenlenen kongrede de ayrıksı şehirlerden mevrut öğrencilerle tanıştık. Türkiye'de okurken nice ayrımlı kıtadan arkadaş iktisap şansı yakaladım. Biz Türkiye'nin fahri elçisi şekilde özlük ülkemize döneceğiz ve bunu sahn boyu bitmeme ettireceğiz. Kendi devletimizde de Türkiye'yi özümleme edeceğiz." diyerek konuştu.

"Öğrendiklerimi ayrımsız halde infaz kılmak istiyorum"

Nijeryalı Wasiu Ayodele Abibu, Türkiye'ye tahsil düşüncesince 2018'de geldiğini söyleyerek "Dokuz Eylül Üniversitesinde Mikrobiyoloji bölümünde doktora öğrencisiyim. Nijerya'da da benzeri ortak bölümünde lisans eğitimi almıştım. Her sene izlence kapsamında ayrımlı vilayetlerde planlı kongrelerde ortak araya başlamak hepimiz düşüncesince aşırı ehemmiyetli ortak punt yaratıyor. Burada olduğum düşüncesince aşırı mutluyum." ifadesini kullandı.

Türkiye'de namına maruz fırsatlardan naşi sevinme duyduğunu kaydeden Abibu, "Burada terbiye hesabına bizlere maruz fırsatlar ilerleyici devirde kariyerimiz düşüncesince aşırı ehemmiyetli ulama sağlayacak. Ben de ülkeme döndüğümde buradakine benzeri emekleri ve öğrendiklerimi ayrımsız halde infaz kılmak istiyorum." dedi.

"Türkiye'de insanoğlu henüz hayırsever ve sıcakkanlı"

Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde kestirmece 3 aydır Türkçe eğitimi meydan Rus Aysılu Valiullina, Luiza Asukhanova ve Kazak Akerke Babyrbe, burs programı kapsamında geldikleri Ankara'da tanıştıklarını ve çelimsiz müddette birleşme fırsatı bulduklarını söyledi.

Aysılu Valiullina, lisansüstü öğrenimi öncesinde Türkçe eğitimi aldığını anlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Kısa müddette Türkçemizi geliştirdik. Burada öğretmenlerle şimdiye sincap aşırı dobra ortak enformasyon kurduk, gelişigüzel istediğimiz suali rahat sorabiliyoruz. Düzenlenen kongrede de Türkiye'nin ciharıyek yanı sıra okuyan öğrenciler şekilde ortak araya geldik. İleride içtimai komünikasyon araçları marifetiyle iletişimimizi bitmeme ettireceğiz. Benim de amacım, ülkeme döndüğümde burada edindiğim kâffesi tecrübelerden faydalanabilmek."

Rusya'nın başkenti Moskova'dan geldiğini tamlayan ortak gayrı burslu mektepli Luiza Asukhanova da Ankara ile Moskova arasındaki farklardan bahsetti.

İki hükûmet merkezi ortada dirim seçimi şekilde aşırı ortak tomar ayırt olduğunu vurgulayan Asukhanova, "Moskova'da aşırı ortak tomar insanoğlu yaşıyor, her insanın ortak acelesi var. Buradaysa insanoğlu henüz rahat, hayırsever ve sıcakkanlı. Bu bir hale az buçuk şaşırdım zira Moskova'da insanoğlu aşırı çabuk ediyor, kimsenin tarihi yok. Orada problemlerimi kendim çözüyorum fakat burada hepsi iane geçirmek düşüncesince gelişigüzel devir hazır." diyerek konuştu.

Kazakistan'dan mevrut Akerke Babyrbe de Ankara Üniversitesinde Tarih Bölümünde doktora eğitimi aldığını, şu anda Türkçesini imar kılmak gibi kıstak derslerine katıldığını aktardı.

Türkiye'de burslu terbiye kabul etme şansını sağlayan YTB ve gayrı yetkililere teşekkürlerini ileten Babyrbe, "Burada olmaktan çevre aşırı memnunum. Benim de amacım; Türkiye ve ülkem ortada güreşçi köprüsü olabilecek icraat yapabilmek." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ