USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Yarıyıl tatilinde ailelerin gözdesi Kapadokya oldu

Nevşehir'deki doğa, tarih, firez turizminin flaş merkezlerinden Kapadokya ile şifalı termal kaplıcalara erbap Kozaklı ilçesi, sömestir tatilinde evcil ve ecnebi turistleri ağırlıyor.

Yarıyıl tatilinde ailelerin gözdesi Kapadokya oldu
26-01-2023 15:07
Nevşehir

Yarıyıl tatilinde peribacalarıyla ciltli Kapadokya ile termal kaplıcalarıyla adlı sanlı Kozaklı'yı yeğleme edenler, Nevşehir'de kesafet oluşturuyor.

Bölgede dolaşma işleyen Veli Sezer, AA muhabirine, kızına karne hediyesi namına Kapadokya tatili lafı verdiğini söyledi.

Tarihi ve gezinsel alanları kızıyla görüşme ettiklerini özetleyen Sezer, "Gerçekten görülmesi gereken, ekin turizmi açısından Türkiye'de önce üçe girecek müşterek yer. Her insanoğlunun gelmesi lazım." dedi.

Çocuklarıyla alana mevrut Murat Savruk ise Kapadokya'nın aktiviteler, müzeler ve gastronomi dalında varlıklı olduğunu, dörtköşe müşterek dinlence süreci geçirdiklerini anlatım etti.

"Misafirlerin semt halkına ve esnafa yardımı baş döndürücü büyük"

Turist rehberi Burhan Güney de sömestir tatilinde Kapadokya'yı gitmek talip domestik turistlerin ferdî gezinin yanında devir otobüsleriyle gruplar şeklinde geldiğini belirtti.

Hava sıcaklığının sezon normallerinin üstünde seyretmesinin yolculuk etkinlikleri düşüncesince kazanım bulunduğunu dile getiren Güney, "Kış aylarında semt otellerinin akla yatkın pahalı oluşu ve aralık tatille domestik ve ecnebi gezmen akını olmaya başladı. Misafirlerimizin semt halkına ve esnafına yardımı baş döndürücü büyük." niteleyerek konuştu.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Kapadokya Bölge Temsil Kurulu 2. Başkanı İsmail Sucu da 2022 senesinde ziyaretçi sayısında üstün dereceli elde edilmiş Kapadokya'daki gezim hareketliliğinin 2023'ün önce günlerinde de sürdüğünü vurguladı.

Yarıyıl tatilinin turizmde iç pazarı hareketlendirdiğine yer veren Sucu, "Ailelerin, havaların dobra olması ve kükremek mevsimi olmaması hasebiyle Kapadokya'yı şimdi baş döndürücü yeğleme ettiklerini görüyoruz." dedi.

ATV motorlarla aktiflik düzenleyen müşterek şirketin yetkilisi Volkan Atmış ise domestik konukların dip isteğiyle karşılaştıklarını, kalifiye görev sunabilmek düşüncesince güç harcadıklarını aktardı.

Kozaklı'daki tesislerde doluluk yüzdelik 80'i aştı

Yer altından yüzeye çıkmış olduğu noktalarda buğu havuzlarıyla konukların dikkatini çekici Kozaklı'daki kaplıcalar da sömestir tatilinde kollar ve anne babalarınca yeğleme ediliyor.

İçeriğindeki sodyum, kalsiyum ve klor hasebiyle A ve C grubu şifalı sular grubunda arazi düzlük Kozaklı kaplıcaları, domestik turistlerin gözdesi olmayı sürdürüyor.

Doluluğun yüzdelik 80'leri aştığı termal tesislerde, ısıdam su havuzları ve su kaydırakları evlatların takdirini çekiyor.

Türkiye'nin ayrımlı yörelerinden mevrut ailelerin kesafet oluşturduğu tesislerde, konuklara ayrımlı cümbüş ve aldatmaca olanakları da sunuluyor.

"Yarıyıl tatilinin bizlere baş döndürücü faydası oldu"

İlçedeki müşterek otelin umumi müdürü Ahmet Çelik, tesislerinde kollar düşüncesince havuz ile beyaz perde ve aldatmaca salonları bulunduğunu ve cümbüş etkinlikleri düzenlediklerini belirtti.

Yarıyıl tatilinde yaşanmış olan hareketliliğin kıvançlı edici bulunduğunu vurgulayan Çelik, şu şekilde bitmeme etti:

"Tatil alanı baş döndürücü müşterek tomar hareketlendirdi. Tek eksiğimiz kar olmaması. Yarıyıl tatilinin bizlere baş döndürücü faydası oldu. Otellerin yoğunluğu ince yüksek. İnsanları şifalı suya çağırma ediyoruz. Kozaklı, kollar düşüncesince akla yatkın noktalardan biridir. Bay hatun havuzları ayrı, sabahleyin kahvaltısı, geceleyin ezanı yemeği dahil. Çocuklar düşüncesince aldatmaca parkları, cümbüş bölgeleri var. Kozaklı'daki termal su, bünyenin 22 noktasına seslenme ediyor. Genellikle de sedef, romatizmal hastalıklar, mafsal ağrılarına şifadır."

Termal tesisinin yetkilisi Mustafa Çetinkaya da sabık seneye nazaran bu yarıyılda baş döndürücü şimdi dip olduklarını söyledi.

Ailesiyle tesiste dinlence işleyen öğrencilerden Sami Efe Pala, yüzmeyi sevdiğini anlatım ederek, "Tatilde durmak düşüncesince ailecek geldik. Eğleniyoruz, havuzdan acemi çıktık ancak geceleyin ezanı esasen geleceğiz. Birkaç çağ şimdi buradayız, baş döndürücü eğlendim. Çok elleme müşterek dinlence oluyor." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ