USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Yoğun bakımda hastalara hem onma bununla beraber sevecenlik eli oluyorlar

Adana kent Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde etkin hemşireler, dirimsel riziko altındaki hastaların kavi otama sürecinde fariza alıyor.

Yoğun bakımda hastalara hem onma bununla beraber sevecenlik eli oluyorlar
13-03-2022 12:46
Adana

Adana kent Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde memur hemşireler, yaşamla ahiret yolculuğu arasındaki hastaları yaşama düğümlemek düşüncesince savaş ediyor.

Kalp açısından asıl dirimlik riziko altındaki hastaları yakından izlem fail koroner yoğun bakım hemşireleri, tedavilerinin yanında hastalara ruhsal destekte de bulunuyor.

Hemşireler, bir aşırı devir yoğun bakımda yatan hastaların dirimlik bulgularında oluşacak en küçük değişikliklere acilen müdahalede bulunuyor.

Adana kent Eğitim ve Araştırma Hastanesi koroner yoğun bakım birimi mesul hemşiresi Nurgül Atalay (52), AA muhabirine, 35 yıldan beri fariza yaptığını söyledi.

Kentte ayrımlı hastanelerde çalıştığını ve 2004'den beri da koroner yoğun bakım hemşireliğini sürdürdüğünü özetleyen Atalay, bu işin şişman fedakarlık gerektirdiğini aktardı.

Atalay, hastalara felah olabilmek ve destekte bulunabilmek düşüncesince bir aşırı devir ailesini boşlama ettiğini belirterek, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Gerçekten asıl koşullarda çalıştık. Zorlanarak çalıştığımız eyyam he lakin gene de bu mesleği bayıla bayıla ve beğeniyle yapıyorum. Bu iş yüzünden evlatlarımızın nice şeyine yetişemedik zira şimdi başlangıçta şartlarımız şimdi da ağırdı. Ben 40 günce bebeğimi bırakarak işe gelmiştim. Daha sonradan şerait şimdi güzel oldu, emek vermek şartları, mevlit ve mazot izinleri düzeltildi. Daha da fazlasının yapılmasını istiyoruz."

Mesleklerinin tinsel hazzının bulunduğunu dile getiren Atalay, şöyleki bitmeme etti:

"Annesinin babasının, evlatlarının dayanamadığı hastalara sabırla şefkatle yaklaşıyoruz. Onları daima kişi annemiz, babamız ve sevdiklerimiz alegori koyarak dahil ediyoruz. Zor koşullarda çalışıyoruz lakin mesleğimizin ayrı birlikte güzelliği var. Manevi baş döndürücü bilinçlilik kazandırıyor insana. Hakkıyla güzellikleriyle yaparsan insanı tinsel yönden inandırıcı birlikte meslek. Hastanın birlikte teşekkürü, duası bizlere yetiyor."

"Yoğun bakım hastalarına ruhsal dayanaklık etmek baş döndürücü önemli"

8 maaş dü canlı 27 yaşındaki şvester Ayşe Gölükçü de 7 yıldan beri çalıştığını, 4 senedir de yoğun bakım hemşiresi şekilde fariza yaptığını söyledi.

Yoğun bakımda emek harcamayı zahmetli bulunmasına karşın baş döndürücü sevdiğini tamlayan Gölükçü, "Bakım yaptığım hastadan art devir aldığımda beni bahtiyar ediyor. Yoğun bakım hastalarına ruhsal dayanaklık etmek baş döndürücü önemli. Sabah birlikte girdiğinde 'Günaydın', nasılsın?' düşünmek ilaçtan şimdi baş döndürücü otama edici birlikte formül bence. Hani yaşlılar da çocuk kabil ilgi, şefkatlilik istiyorlar, tedavisini verirken az buçuk güler yüz, kesinlikle bulunduğunu sormak, 'Biraz şimdi iyisin' düşünmek fark iyileşmelerini sağlıyor. Hastaların duasını kabul etmek ruhsal şekilde beni de baş döndürücü rahatlatıyor." diyerek konuştu.

Gölükçü, başta Kovid-19 sürecinde hastaları yaşama bağlayabilmek namına yoğun mesaiyle çalıştıklarına ayraç etti.

Hamileliğinin 4. ayında kendisinin de Kovid-19'a yakalandığını tabir fail Gölükçü, şişman başağrısı yaşadığını fakat evimizdeki yalıtma periyodunun arkası esna gine hastalarına felah olabilmek namına görevine döndüğünü anlattı.

Sorumlu şvester Ayşe Cin de 18 senedir fariza yaptığını ve dü çocuğunun bulunduğunu aktardı.

Eşinin site haricinde emek harcaması zımnında ev ile hastane ortada yoğun birlikte mesaisinin bulunduğunu özetleyen Cin, "Hem bu mesleği yapmış olup hem ana kazanmak baş döndürücü zahmetli lakin işimi seviyorum. Allah'tan seviyoruz ki bu işi yapabiliyoruz, olmadan zahmetli olurdu. Psikolojik şekilde herhangi birlikte çeşitli yoğunluğu, zorluğu var. Burada eksiksiz enerjimi, sabrımı tüketiyorum eve gidip çocuklarımla istediğim denli ilgilenemiyorum." dedi.

Cin, yoğun bakımda hastalara tedavinin yanında ruhsal dayanaklık etmek de sağladıklarını, onlara maneviyat olmaya çalıştıklarını söyledi.

Yoğun bakımdaki hastaların derinlemesine müddet gizli ortamda kalmaları zımnında emanet hallerinin kötüleşebildiğine dikkati çekici Cin, şunları kaydetti:

"Burada hastalarla kişi annesi, kız kardeşi kabil dayanaklık etmek şekilde konuşmamız, geveze etmemiz gerekiyor. Diyelim evde şişman mesail yaşıyorsunuz lakin onları dışarda bırakıyorsunuz. Buraya geldiğinizde herhangi birlikte bilinçlilik bitiyor, işinizi yapıyorsunuz. Yüzünüzün gülmesi, bahtiyar olmanız ve artı erke duyurmak zorundasınız."

Merve Velioğlu, 4 yıldan beri yoğun bakım hemşiresi şekilde çalıştığını ve işini bayıla bayıla yaptığını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ