USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Yönetici kendisine gittiği kentte hars elçisi oldu

İş hayatına Türk Hava Yolları (THY) İtalya Bari Genel Müdürü adına bitmeme fail Ömür Kahraman, sonuç adına 4 senedir yaşamış olduğu Puglia eyaletini anlattığı kitabıyla İtalya'da hars konuşma dalında maruz "Premio Federico II" ödülüne müstahak görüldü.

Yönetici kendisine gittiği kentte hars elçisi oldu
19-06-2022 16:02
İstanbul

İş dünyasına Türk Hava Yolları (THY) İtalya Bari Genel Müdürü şekilde bitmeme fail Ömür Kahraman, Moldova Hava Yolları'nda 3 yıl, Filistin Havayolları'nda 8 sene idarecilik sonrası THY'de duyurulmayan alıcı ve gönüllü gözlemcilik biriminin kurulmasına ön fut oldu.

Daha ilkin Ostomi (stoma) hastalığını yenme öyküsünü anlattığı "Torbayla Yaşamak" ünlü kitabıyla yuvarlak serüvenine süregelen yazar, kendisi üzere hastalanıp çaresizliğe sakıt insanlardan almış bulunduğu rüya meşbu mesajlarla insanoğlu hayatına dokunmanın kıymetini ayırt ederek ikinci kitabını çıkartmaya değişmeyen verdiğini açıkladı.

İngilizce ve Arapça dillerinde 25 senedir kokartlı gezgin rehberliği de karşıcı Kahraman, fariza düşüncesince gittiği Bari'de "Puglia'da birlikte Ömür" ünlü yapıtı kaleme aldı.

"Pek baş döndürücü detayın toprak almış bulunduğu birlikte çalışmaya imza atmış oldum"

AA muhabirine Puglia'nın zamanı ve gezginlik yerlerinden San Nicola Kilisesini, Alberobello ve Polignano a Mare'yi özetleyen Ömür Kahraman, zabit birlikte babanın kızı şekilde Türkiye'nin muhtelif yerlerinde dolaşarak büyüdüğünü söyledi.

Kahraman, darülfünun yıllarından bu yana gezim sektöründe de muhtelif şirketlerde çalıştığını belirtti.

İtalya'nın 20 eyaletten oluştuğunu aktaran yazar, "Bu eyaletlerden biri de Puglia, Bari şehri de onun başkenti, ego de 4 senedir burada fariza yapıyorum." dedi.

Kahraman, geçmiş tayini çıktığında Bari üzerine baş döndürücü az nesne bildiğine ayraç ederek, şunları kaydetti:

"O devir Bari ile ilişik başlıca açıdan lansman yapılmasına değişmeyen verdim. Pandemiye İtalya'dayken yakalanmıştım, o çağda bura biliyorsunuz ki baş döndürücü başlıca şartlardaydı. Ne derece süreceğini de bilmiyorduk, ego de buranın THY müdürü şekilde işimize de yarayabilecek, yolcularımıza geldikleri devir Puglia'nın neresi bulunduğunu özetleyen birlikte risale yapmaya değişmeyen verdim. Fakat pandemi uzadı, risale bizlere yeterli gelmemeye başladı. O devir düşündüm ki bu müeddep önemsiz birlikte yolculuk kitabı olsun. En baş döndürücü gezilen bölgeleri yazayım, yolcularımıza geldiklerinde bağış ederiz, ihtimal buraya esasen gelmelerini yada duyurulmasını sağlarız. Bu da bizim düşüncesince dobra birlikte marketing reşit kabil diyerek düşündüm."

Küçük birlikte yolculuk kitabı şekilde planladığı çalışmanın tahminî 600 sayfalık şümullü birlikte lansman eserine dönüştüğünü aktaran Ömür Kahraman, "Pandemi dü yılı birlikte hayli bitmeme etti bu bölgede, ego de bu müddet içre herhangi birlikte tek köyü, herhangi birlikte tek kasabayı, tarihiyle kültürüyle, gezilecek yerleri, var ise ehemmiyetli restoranları, otomobilinizi nereye otopark yeri edeceğiniz, en elleme dondurmayı nerede yiyebileceğiniz, en ehven pizzaların nerede bulunduğu üzere dayanıklı baş döndürücü detayın toprak almış bulunduğu birlikte çalışmaya imza atmış oldum." diyerek konuştu.

Puglia'nın Eyalet Başkanı Michele Emiliano'nun eserin ön sözünü yazdı

Kahraman, Puglia'nın zamanı ve kültürel benzerlikleriyle Türk toplumuna da benzeyen olduğuna dikkati çekerek, şöyleki bitmeme etti:

"Örneğin Antalya Demre'de muammer bizim Noel Baba şekilde bildiğimiz San Nicola'yi, Bari'nin esirgeyici azizi şekilde görüyorlar. Noel Baba kültürü burada o derece ehemmiyetli ki, 1100’lü senelerde İtalyan denizciler San Nicola'nın kemiklerini Demre'den çalarak buraya getirdiklerinde birlikte Osmanlı paşasının yaşamış bulunduğu yere başkilise yaparak lüzum Ortodoksların gerekse Katoliklerin ayrımsız yapı altında tapınma edebilecekleri dini özek durumuna getirmişlerdir. Mesela Türk donanmasından Osmanlı çağında baş döndürücü korktukları düşüncesince herhangi birlikte 3 kilometrede birlikte dumanla birbirlerine bilgi salacakları Torre adındaki dikiz kuleleri yapmışlar. Alberobello, Harran Kümbet Evlerinden ilham alınarak işlenmiş mahruti çatılı evleri Puglia eyaletinde Unesco Dünya Kültür Mirası Listesindeki 3 ehemmiyetli yerden biri. 17. yüzyılda çatısı bulunan evlerden baş döndürücü başlıca rüsum alındığı düşüncesince hızlıca yıkılıp nesir edilebilen evler yapılmış."

Çalışmasının benzeyen vakitte ayrımlı dillere de çevrileceğini tamlayan yazar, Puglia'nın Eyalet Başkanı Michele Emiliano'nun kitabın ön sözünü yazmış olmasının da alım çalım donör bulunduğunu söyledi.

Kahraman, büyüklük televizyonu Rai 1'in çalışkan yayınladığı ihsanıhümayun törenine ana ve babasının da katılmasının namına iri bereket yaşattığını dile getirerek, "Ailemin şimdi ilkin yaşadığım maraz sürecinde bulunduğu üzere hayatımın herhangi birlikte evresinde bana verdikleri destek sunar yardımıyla birtakımı şeyleri başarabildiğimi düşünüyorum ve onlara herhangi birlikte devir minnettarım." ifadelerini kullandı.

"Yabancısı bulunduğu alanı titizce özetleyen birlikte yolculuk kitabı çıkarttı"

Ömür Kahraman'ın babası zor futbolcu Kıdemli Albay Vahdettin Kahraman ise kızlarının doğumundan bugüne derece herhangi birlikte devir menfaatlerini gururlandıracak şeyler yaptığını söyleyerek, "Hep eskimemiş mevzulara yer vererek asar yazdı. Daha ilkin hastalığıyla ilişik kaleme almış bulunduğu kitabı birlikte hastanın bakış açısından dalında tektir diyerek düşünüyorum. Benzer halde Puglia'da büyüklük görevlisi şekilde kalmış bulunduğu müddette pandemide evden çıkmadığı günleri kullanmak düşüncesince yabancısı bulunduğu alanı titizce özetleyen birlikte yolculuk kitabı çıkarttı." değerlendirmesinde bulundu.

Kahraman'ın anası Nafize Kahraman ise kızlarının baş döndürücü okkalı ve doyurmak birlikte insanoğlu olduğuna değinerek, başta ecnebi birlikte ülkede ihsanıhümayun almasından alım çalım duyduğunu anlatım eti.

Yaklaşık 600 sayfalık "Puglia'da birlikte Ömür" kitabı Destek Yayınları'ndan okurlarla buluştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ