USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Zamanla yarışan ambulans şoförleri, duyarsız sürücülerin engeline takılıyor

Acil hallerde marazlı ve yaralılara iktiran etmek düşüncesince giderek yarışan ambulans şoförleri, devir zamane duyarsız sürücülerin araçlarını hata otopark etmeleri ve sefer vermemeleri zımnında çetince anlamış olur yaşarken, 10 senedir ambulans şoförlüğü özne Furkan Yı

Zamanla yarışan ambulans şoförleri, duyarsız sürücülerin engeline takılıyor
18-07-2022 15:04

Aydın genelinde yanık ve acele hastalara karışma ederek kesintisiz demeden görevlerini namına getiren 112 Acil Servis ekipleri, iri ortak cansiparane sahn kurtarmaya bitmeme ederken, trafikte ve pestil yakınları ile yaşadıkları teessürat da ekiplerin işlerini yapmasına engel oluyor. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü içerisinde 10 senedir Sürücü Acil Tıp Teknisyeni namına fariza karşılayıcı Furkan Yıldırım, vatandaşların şimdi duygulu olmalarını istem ederek “Unutmayalım ki, bizi engelledikleri rastgele saniye pestil yahut yaralının hayatından çalınan ehemmiyetli dakikalardır” dedi.

Sürücü Acil Tıp Teknisyeni Furkan Yıldırım, Aydın genelinde 2021 yılı arasında 180 bin acele olaya karışma ettiklerini tabir ederek, “Sağlık Müdürlüğümüzün içerisinde 47 pare ambulans, 3 pare motorize ambulans kazanmak neredeyse 50 ekiple ihtimam vermekteyiz. 112 olarak, sayrılarevi evveliyat acele afiyet hizmetlerinin en iri ekipmanlarını oluşturuyoruz. 2021 yılı arasında 2 bin tanesine motorize ambulans kazanmak neredeyse 180 bin olaya karışma ettik. Aydın'da hep 650 personel ile ihtimam vermekteyiz. Bunların 160 tanesi sürücü namına fariza yapmakta ve ego engelleme tamamı sürücülerimiz gelecek sürüş teknikleri eğitimi alarak bu mesleği yapıyoruz. Anonsu aldığımız andan itibaren 80 saniye kabilinden endamsız ortak müddette olaya çıkmak oluyoruz” dedi.

“Kendi yakınları da olabilir”

Ambulanslarla vakalara muvasala sürelerinin dirimlik ehemmiyet taşıdığına uyanıklık çekici Yıldırım; “Hastane öncesinde hastanın yahut yaralının en dobra biçimde stabilizasyonunun sağlanarak hastanelere transferlerinin sağlanması açısından iri ehemmiyet taşıyoruz. Bunu da iri ortak soğukkanlılıkla namına getirmemiz gerekiyor. Mesleğimizin ölçülülük müstelzim ortak tarafı mevcut ve sevmeden yapılabilecek ortak iş değil. Gün arasında kimi teessürat ile karşılaşabiliyoruz. Belirli problemlerle başlangıç geçirmek zorundayız. Sivil vasıtaların kesintili oluşturduğu parklar, sokakların elverişsiz bulunduğu noktalarda hastalara ulaşmamız dair etkiliyor. Mesleğimizin en ehemmiyetli unsuru fenomen namına ulaşmamız bulunduğu düşüncesince sürücülerin ambulansları görmüş bulunduğu devir duygulu davranıp sefer vermeleri, bizim hastalara şimdi aceleci ulaşmamızı sağlayacak. Unutulmamalıdır ki bu hastalardan ortak tanesi gelişmeleri yapılmaksızın zat yakınları da olabilir. O sebepten dolayı şoförleri ve vatandaşlarımızı şimdi duygulu olmaya çağırma ediyoruz. Ayrıca, afiyet mensupları namına ambulansın ön kabininde izlediğimiz durumlarda, 'Ambulansta pestil yokken bozukluk siren çalıyorsunuz?' kabilinden tepkilerle karşılaşıyoruz. Ancak işimizin en rüçhan ve acele bölümü hastaya muvasala sürecidir. Ne denli aceleci ulaşabilirsek otama süreci de o denli aceleci başlamış olur. O sebepten dolayı bizleri ambulans ortamında gördüklerinde pestil bulunmayan sanarak sefer vermemezlik yapmasınlar. Olay namına saniyelerle geç kalmamız fark hastanın yitirilmesine yahut muktezi çalışkan tedaviyi alamamasına sebebiyet verir. Seyir biçiminde yaşadığımız sorunların birlikte pestil yakınlarıyla girdiğimiz diyaloglar da hizmetimizin standardını yavaşlatmakta. Unutmasınlar ki bizimle girdikleri rastgele boş diyalog ve tartışma, zat yakınlarının hayatlarından çaldıkları ehemmiyetli dakikalardır” ifadelerini kullandı.

Mesleğe evvel başladığı anlarda görmüş bulunduğu manzaralar karşısında müşkülat yaşadığını tabir fail Yıldırım, “Bu mesleğe başlamadan ilkin fotoğrafına bakmaya fark dayanamadığımız durumlarla karşılaştığımız nice an oldu. Tabi bu beni mesleğe başladığım evvel zamanlarda zorlasa da ameliye yaptıkça, kendimizi hem dizge içi eğitimler ile aynı zamanda ameliye namına olaylarla geliştirdikten sonradan bu mesleğin dayanılabilirliği arttı” şeklinde konuştu.

“Acil gestalt araçlarına dirlik duygulu olalım”

Ambulansın ardına takılan sürücülere de “duyarlılık” çağrısı karşılayıcı Yıldırım, “Ambulans sefer açtıktan sonradan peşimize takılan sürücülerle bulunmaz de olsa karşılaşıyoruz. Hem zat hayatlarını hem trafikteki öteki vatandaşları aynı zamanda ambulansın ortamında mevcut hastanın yaşamını tehlikeye attıklarını bilmelerini isterim. Belki onların ulaşacakları yere az buçuk geç intikal etmeleri sıkıntı yapılanma etmeyecektir, fakat bizim afiyet hizmeti verdiğimiz hastanın o an hizmete ne denli gereksinimi olduğunu, yaşama tutunabilmek düşüncesince bize gerekseme bulunduğunu unutmasınlar. Bütün yurttaşlarımıza çağrıda mevcut kazanmak istiyorum. Bir devir gereksinimi olanın siz olmayacağının tek garantisi yok. Bu nedenle ambulanslara ve acele gestalt araçlarına dirlik şimdi duygulu olmaya çağırma ediyorum” dedi.

Uğur Eser

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ